СОС избра и петима заместници на председателя си Цветомир Петров

OFFNews 08 февруари 2024 в 20:11 2843 2

СОС

Снимка БГНЕС

Осмият опит да се определи председател на Столичния общински съвет се оказа печеливш. След избора на Цветомир Петров за председател на СОС бяха излъчени и петима негови заместници.

След подновяване на заседанието към 18:30 часа бяха избрани Бойко Димитров "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София", Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, Диана Тонова от БСП, Вили Лилков от "Синя София" и Севдалина Петрова, отстранена от "Възраждане".

По-рано през деня групата на "Възраждане" се разцепи заради подкрепата на четирима представители на партията за Цветомир Петров. Останалите трима излъчиха свой представител за зам.-председател, но предложението им не събра подкрепа. Така издигнатата от отцепниците Севдалина Петрова зае място като заместник на председателя.

Заедно с Петров шестимата сформират новия председателски съвет - органът, който определя дневния ред на заседанията на СОС. В него се разпределят и постъпилите нови доклади от общинските съветници към ресорните постоянни комисии.

На дневен ред е да се гласува разпределението в 14-те комисии, които според предварителната уговорка трябва да са на паритетен принцип. Това означава всяка политическа сила да има свой председател на комисия, а по-големите групи ще оглавят повече от една.

По-късно общинските съветници удължиха заседанието си до 23 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

2

Владè

08.02 2024 в 22:22

Сглоообохме се! Сглооообихме се! Голям лизинг и холдинг ще падне. А да видиме шъ упрвяят ли табялите с оказания по Софето.

22548

1

dolivo

08.02 2024 в 20:13

разгеле
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика