Слух, че Бисеров е поел по стъпките на Галеви

OFFNews 07 ноември 2013 в 18:19 6524 21

Христо Бисеров. Снимка: БГНЕС
Христо Бисеров. Снимка: БГНЕС

 

Разследваният за финансови престъпления Христо Бисеров е напуснал страната, съобщи БНР, позовавайки се на свой източник. Засега информацията не е официално потвърдена.

Мобилните телефони на депутата от ДПС днес са изключени.

На въпрос дали Бисеров е напуснал страната днес лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че няма такава информация.

Местан добави, че не е виждал Бисеров, нито се е чувал с него от деня, в който вече бившият му заместник в партията го е информирал, че подава оставка (неделя - бел. ред.). Местан допълни, че няма информация Бисеров да е разработван от ДАНС, "Бяхме не просто изненадани, а и шокирани от решението му да подаде оставка, както и от това, че не сподели мотивите си", посочи председателят на ДПС. 

Днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че Христо Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков са разследвани от ДАНС и прокуратурата за преводи на големи суми към банкови сметки на Сейшелските острови.

Според справката, предоставена от ДАНС големи суми в евро и долари са били теглени от сметки в европейска държава и внасяни в друга европейска държава, като техни титуляри са били Бисеров и Главинков. Разследващите са проследили откриване на влогове, теглене на суми в брой и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони (Сейшелските острови).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!