Местан: Разследването срещу Бисеров е от личен характер

Нели Чолашка 07 ноември 2013 в 11:44 3216 10

 

Става въпрос за неща от пределно личен характер, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента по повод информацията, че подалият наскоро оставка от ДПС и от парламента Христо Бисеров ще бъде разследван от прокуратурата за финансови измами по сигнал от ДАНС.

Именно, защото били неща от личен характер той не вижда логика в хипотезата, че Бисеров е знаел твърде много за корпоративните кръгове около ДПС и почетния ú председател Ахмед Доган.

"Когато във вторник на специален брифинг ви казах, че мотивите за оставката на Христо Бисеров са лични, но не знаем какви точно лични мотиви са го подтикнали да вземе това решение, ние бяхме пределно искрени.

Главният прокурор подсказа какви биха могли да бъдат причините, които са подтикнали господин Бисеров да вземе решението да се оттегли от политиката", обяви лидерът на ДПС.

По думите му, ако мотивите на едно действие са лични, те затова са лични, защото не засягат политиката на Движението за права и свободи. 

"Разбира се ние не сме наивници - всичко това ще има своята рефлексия върху движението за права и свободи, в това число вероятно и политическа рефлексия, но няма да предизвика катаклизми в партията, защото нашите избиратели са достатъчно грамотни, достатъчно зрели, за да са наясно с факта, че има разлика между лична отговорност за лично деяние и политиката на партия", прогнозира той.

Местан нямал информация дали Бисеров е напуснал страната. Видял се с него за последно в понеделник.

На въпрос как ще коментира информацията на зам.-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов, че Бисеров е разследван за финансови потоци от една страна в друга той отговори: "Явно Цветан Цветанов е по-информиран от нас, аз разполагам само с официалната информация, разпространена днес от Сотир Цацаров".

Според Местан изявлението на Цацаров доказва, че Бисеров не е бил изритан от партията.

Председателят на ДПС обяви, че на мястото на Бисеров като зам.-председател на парламента ще седне Алиосман Имамов, а председателството на правната комисия ще поеме Четин Казак

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!