Quantcast

Местан: Разследването срещу Бисеров е от личен характер

Нели Чолашка Последна промяна на 07 ноември 2013 в 11:44 2489 10

 

Става въпрос за неща от пределно личен характер, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента по повод информацията, че подалият наскоро оставка от ДПС и от парламента Христо Бисеров ще бъде разследван от прокуратурата за финансови измами по сигнал от ДАНС.

Именно, защото били неща от личен характер той не вижда логика в хипотезата, че Бисеров е знаел твърде много за корпоративните кръгове около ДПС и почетния ú председател Ахмед Доган.

"Когато във вторник на специален брифинг ви казах, че мотивите за оставката на Христо Бисеров са лични, но не знаем какви точно лични мотиви са го подтикнали да вземе това решение, ние бяхме пределно искрени.

Главният прокурор подсказа какви биха могли да бъдат причините, които са подтикнали господин Бисеров да вземе решението да се оттегли от политиката", обяви лидерът на ДПС.

По думите му, ако мотивите на едно действие са лични, те затова са лични, защото не засягат политиката на Движението за права и свободи. 

"Разбира се ние не сме наивници - всичко това ще има своята рефлексия върху движението за права и свободи, в това число вероятно и политическа рефлексия, но няма да предизвика катаклизми в партията, защото нашите избиратели са достатъчно грамотни, достатъчно зрели, за да са наясно с факта, че има разлика между лична отговорност за лично деяние и политиката на партия", прогнозира той.

Местан нямал информация дали Бисеров е напуснал страната. Видял се с него за последно в понеделник.

На въпрос как ще коментира информацията на зам.-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов, че Бисеров е разследван за финансови потоци от една страна в друга той отговори: "Явно Цветан Цветанов е по-информиран от нас, аз разполагам само с официалната информация, разпространена днес от Сотир Цацаров".

Според Местан изявлението на Цацаров доказва, че Бисеров не е бил изритан от партията.

Председателят на ДПС обяви, че на мястото на Бисеров като зам.-председател на парламента ще седне Алиосман Имамов, а председателството на правната комисия ще поеме Четин Казак

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2013 в 13:39

Интересно как е толкова лично това при положение, че в последните години Бисеров работи депутат от ДПС.

07.11 2013 в 13:18

Значи когато пере расим асенов, това е патриотарско дело, видите ли нямаме право да се интересуваме от личните сметки на президента в офф-шорни зони или други национални банки. А когато пере друго едно номенклатурно говедо, минало през целия политически спектър това не е лично?
Докато няма пълна лустрация на всички номенклатурни изчадия ще ви вдъхновяват и ръководят такива като Радха-винода дас!
Радха-дас е лицето на революцията! Най-сетне си имате водач, развейте го по знамената!

07.11 2013 в 13:07

Да, сигурно разследването е от личен характер. Доган му го е поръчал и ДАНС и прокуратурата изпълняват. А то причини да го притиснат има сигурно стотици. Само че, г-н Местан...не сте застрахован и вие от подобно разследване, както и останалите крадци около вас.
Останалите простотии в изказването няма какво да се коментират. Всичко е казано на езика на Оруел. Или иначе казано, точно обратно на действителността. Нито избирателите ви са достатъчно грамотни и зрели (ако бяха такива нямаше да гласуват за вас). Нито е вярно, че причините на Бисеров са лични. Нито е вярно, че от прокуратурата научавате за разследването.
И изобщо на кого ги разправяте всички тези глупости. Ако носът ви растеше при всяка казана лъжа, трябваше да е станал дълъг от София до Кърджали.

07.11 2013 в 12:47

В сръбския език има една хубава дума - "Засранец"

Та - Засранци ! ДПС !

Мхм.

07.11 2013 в 12:42

"Законът за ДАНС е бил променен спешно от парламента, за да може Делян Пеевски да оглави агенцията. Този законопроект бе първият, одобрен от 42-рото Народно събрание.

Вносители на промените, позволяващи Пеевски да стане шеф на ДАНС, са лидерът на БСП Сергей Станишев, шефът на парламента и депутат от Коалиция за България Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан и Христо Бисеров (ДПС)." !!!

07.11 2013 в 12:42

Много е лично, няма-що! Зам-председателят на Парламента пере мръсни пари чрез офф-шорни зони - нищо политическо няма, лично е, Местане. :) :)
Нещастници, в затвора всички до един!! Окрадохте ни живота.

07.11 2013 в 12:26

Рефлексия ще има, но ще има и доста рефлуксия.

Що се отнася до личния характер, в Наказателния кодекс има доста препратки. И като се види, че парите не са лични, ще се наложи местан ага да обяснява.

Добрата новина е, че все пак остана жив бисеров за да разказва, а не замина като мъжката секретарка на меди доганов.

И лъжите, че искал да завладее ръководството на партията лъснаха - ме ръководството, по-висша цел е имал бисерката - да гепи паричките на партията. Ако беше ръководството, можеше да му се размине с един ритуал чаламба.

07.11 2013 в 12:25

Защо Бай Халил от Разград няма безчетни сметки в "долари и марки"?Този самоволно, без ничий чадър си е крал, крал, а ДПС е мазало и замазвало.
Оставка, крадци и продажници на обществени ресурси!

07.11 2013 в 12:08

И този е кандидат за идиот на годината. Разследване от личен характер не се провежда от прокуратурата, невеж българо-турски политико! Пределно личен характер би имало ако някой те е изненадал изотзад и подозираш Бисерков, та си пуснал частни детективи да проучат случая. Ама ако е така щеше да си кажеш, ага.

07.11 2013 в 12:06

Вие, нас политиците не ни гледайте. Ние си крадеме парите ви лично. Това са си лични кражби, не им обръщайте внимание..