Шефът на ДАНС не знаел за теч на информация по случая "Бисеров"

Юлиан Христов 07 ноември 2013 в 16:57 3085 1

Владимир Писанчев, Снимка: БГНЕС
Владимир Писанчев, Снимка: БГНЕС

 

Шефът на ДАНС не знае да е имало теч на информация по случая "Бисеров". 

Пред журналисти Владимир Писанчев коментира съмненията за това, че преди да бъде оповестена официално от прокуратурата, с разработката на ДАНС са били наясно хора извън службата. 

Още в неделя стана ясно, че след разговор с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, Христо Бисеров напуска партията и зам.-председателския пост в Народното събрание. Официално тогава беше оповестено, че Бисеров напуска по лични причини. Председателят на ДПС Лютви Местан пък каза, че бил изненадан от оттеглянето на Бисеров. 

"А има ли въобще теч на информация? Дайте да видим има ли точно теч на информация и ако има – ще направим", коментира Владимир Писанчев. 

Той обясни, че в ДАНС разследвали Бисеров от скоро и в момента, в който информацията била проверена, тя била докладвана в прокуратурата.  „Имаме технологично време, за да извършим проверката. В момента, в който сме приключили проверките, мигновено сме уведомили прокуратурата. Ние сме задължени за това”, заяви той.

 

Писанчев обясни единствено, че подаденият в ДАНС сигнал се отнасял до финансови преводи със съмнителен произход.

Писанчев посочи, че проверката освен срещу Христо Бисеров е и срещу неговия доведен син, но препрати към прокуратурата въпроса за това колко офиса на семейството се проверяват. Той отказа да даде конкретна информация като тази дали става въпрос за офшорни сметки, както и откъде е дошъл сигнал, и дали отдавна е наблюдавано семейството на Христо Бисеров. С "не коментирам", той отговори на въпросите за това дали източникът е от България или чужбина, както и дали е от чужда служба или за много преводи става въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews