След отцепването от ИТН Василев е привикан от полицията за ресторанта на Сталийски

Всички депутати от ИТН са минали по 2-3 теста за лоялност

Ангел Марковски 14 юни 2022 в 11:28 31571 2

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Радостин Василев

Подалият оставка министър на спорта Радостин Василев е бил разпитан вчера в столичната полиция, където е постъпил сигнал срещу него от собствениците на ресторанта "101 Bar and Dinner" в столичния кв. "Дианабад" в близост до басейн "Диана". Това разказа Василев пред Би Ти Ви, а в сигнала било записано, че се е разхождал в заведението арогантно.

Вчера Василев даде пресконференцията, на която обяви, че той и още петима депутати напускат ИТН и разказа, че председателят на парламентарната група Тошко Йорданов му е казал: "Пич, Дългия каза да не закачаш Сталийски".

На 7 юни, след акция в ресторанта, НАП съобщи, че заведението е затворено за 14 дни заради нарушение на изискванията за регистриране и отчитане на продажбите. След два дни заведението беше отворено, след като Административен съд - София-град отмени затварянето на обекта.

"За мен не е тайна на кого е заведението. За цялото българско общество не е тайна. Защо трябва да го крием и да се плашим, че това е на Сталийски? Аз съм адвокат, мога да сложа 15 човека подставени лица да управляват ваши бизнеси, но бизнесът е ваш", каза Василев.

Той подчерта, че договорът за наем на заведението ще бъде прекратен, докато е спортен министър. Ресторантът е част от активите на ведомството му и затова той изрази учудване, че е бил обвинен, че заедно с още няколко души от екипа си са се разхождали арогантно в имот, който е собственост на министерството.

Всички депутати от ИТН са минали по 2-3 теста за лоялност

“Тошко Йораднов е професионален лъжец. Нека да извадим детектор на лъжата и зададем един-единствен въпрос: За Сталийски ли ми казахте да не закачам, или за Гроздан Караджов? Това да е въпросът. Беше до моето бюро в Министерски съвет и ми каза: Пич, Дългият ме праща, недей ходи повече там в ресторанта на Сталийски. Недей прави видеозаписи с камерите, недей, пък и да не хвърляме сега към Гроздан Караджов напрежение, защото има достатъчно”, каза още Василев.

„Всички народни представители минаха 2-3 теста за лоялност. Екип от професионалисти в продължение на час-два задават стотици въпроси и в зависимост от резултатите хора от партията бяха подложени на детектор на лъжата. Единият беше Георги Георгиев. Това е практика, когато ръководството се съмнява в лоялността на някого и никога не е практика, когато ние се съмнявахме в лоялността на ръководство", обясни министърът в оставка.

Василев заяви още, че Тошко Йорданов е единственият, който е отказал да се подложи на тест за лоялност.

„ИТН има огромен проблем, това не е Слави Трифонов, а Тошко Йорданов. Ние го осъзнахме много отдавна, той е ненавиждан заради арогантното си безпардонно поведение, заради грубия си език спрямо депутати. Това не е нормално. Депутатите на ИТН в момента са в Ада“, каза още министърът на спорта в оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

2

GB

16.06 2022 в 19:18

Не стига, че всички държат тестове за лоялност (Към кого/какво?), но и това не помага. Нито и детектора!

Някои мислят, вместо да изпълняват сляпо заповедите на вожда учиндолски.