Слави внесе 670 хил. подписа в парламента за свикване на референдум (видео, снимки)

Последна промяна на 08 февруари 2016 в 15:39 58079 45

Слави Трифонов по време на днешното внасяне на подписите в Народното събрание.

Телевизионният водещ Слави Трифонов внесе 673 481 подписа за свикване на национален референдум в парламента.

Той и сценаристите на шоуто му, които са част от инициативния комитет, лично дойдоха до сградата на Народното събрание и внесоха последните папки с подписи.

"673 481, но това не са подписи, а съдби. Това са 673 481 мечти. Така че държавата е необходимо да се съобрази с тези мечти и съдби. По закон трябва да са събрани 400 хил., а са събрани 673 481 мечти", коментира Трифонов.

Събирането на подписите стартира на 10 ноември миналата година. По закон внасянето им в Народното събрание трябва да стане в рамките на три месеца след началото на инициативата.

Той се обърна иронично към медиите, с благодарност, че най-после са "открили" референдума. "Той е от 3 месеца", напомни Трифонов.

„Политиците нямат никаква дума в момента. Да не мислите, че това са измислени подписи? Това 673 481 личности", категоричен беше той.

На въпрос дали възнамерява да влиза в политиката, за пореден път водещият отрече. "Партиите за мен не съществуват в този им вид", обясни той и добави, че ако политиците си позволят да променят въпросите за референдума, "ще си понесат последствията".

Ето и въпросите за референдума, за които инициативният комитет на "Шоуто на Слави" събра подписи:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2016 в 11:13

Това е поредният опит на Трифонов да влезе в политиката,но пак ще бъде безуспешен.Референдума трябва да бъде за това-да членува ли България в НАТО и ЕС.Защото българският народ никой не го е питал за това.

09.02 2016 в 18:57

Задължително гласуване? Откъде накъде!?

09.02 2016 в 13:40

Всички платени партийни тролове, които в момента сте впрегнати в славиплюене, сте доста по-малко от 670 хил.
Не си губете времето тук, отивайте да обяснявате нещо за ООН или за ИДИЛ.

09.02 2016 в 11:41

Самия Трифонов освен да маскари,клевети и подиграва хората, друго нищо не е направил което да е полезно за народа. Чалгар в стил Бареков. Знаещ чужди езици колкото него. Също като него гонещ личния си интерес. Всички тези идеи са предлагани вече от други хора. Няма едно собствено предложение.
Като толкова мисли за хората в България, защо не си плаща данъците тук, ами си изнася парите в офшорни зони и фирми!?!

09.02 2016 в 11:25

Здравей Бре, не знам къде точно в моя коментар видя да оплювам някого. Това, което казах, е че в България политика се води от всякакви хора, но не и от политици. Ние като хора се занимаваме с какво ли не, но не и с това, в което сме добри и може нещо да направим. Слави Трифонов има възможността да инициира тази подписка за референдума, за което адмирирам, но не съм много сигурен в намеренията му след тази инициатива, защото малко хора са тези, които не са се изкушили от народната любов и нейната сила да те изстреля директно на върха.

09.02 2016 в 03:12

Пространството не търпи дупки! Бареков се покри, Слави върхлита на негово място. Намаляваме броя на депутатите, издръжката на партиите и спестените пари отиват за подкуп за мажоритарното избиране на полицаите. Просто и ясно. А мажоритарната избирателна система ще осигури челните места за олигарсите. Те ще си купуват гласове на воля от хора, които хал-хабер нямат какво е двустепенен мажоритарен вот.

09.02 2016 в 02:21

За референдома добре ,но има доста неща, които не са включени.Обяснете ми ,защо съществуват училища спонсорирани от Турция в България ,където се обучават само мюсулмани на пълна издръжка от училището?Защо в университетите, на „малцинствата” се декларира ,че имат 0лев доход ,а на другите им се изискват всички доходи на семействата им,отделно има и организации ,които спонсорират само от малцинствата?Поне аз не виждам да има равен достъп до образование.Има и други неща за ,които не се говори.

09.02 2016 в 01:42

Здравейте да се намеся и аз в разговора .Здравей "Брех" харесах ти мнението ,но мога да се съглася напълно.Защото оплюващ всички известни личности които могат да свършат някаква работа и я вършат независимо от целта им и какви са шоумени каратисти итн.А пък за Слави нз достатъчно но до колкото знам той не иска да влиза в политиката .А защо тогава ти не се заемеш да направиш подписка и да свършиш някаква полезна работа освен да пишеш по някакви сайтове?Да не мислиш че е лесно и някой еи така ще ти се навие да се подпише за каквото и да е ? Лека вечер от мен и ако отговориш на моите въпроси може би ще разбереш защо го правят.

08.02 2016 в 23:21

Добри са въпросите ще ударят по всички в това число и така наречените демократи :).

08.02 2016 в 23:20

слави бил чалгар,мутра и незнам си къф ама му слушате чалгарските песни и на изуст знаете чалгарсските текстове..и на концерти ходите...долно племе сме мамка му..