Сидеров иска да спре говоренето за солидарност с Европа по случая 'Скрипал'

Лидерът на Атака настоява за спешен коалиционен съвет на управляващите

ОFFNews 29 март 2018 в 12:20 2889 2

Лидерът на Атака и съпредседател на "Обединените патриоти" Волен Сидеров призова за свикване на спешен коалиционен съвет на управляващите заради позицията на България по случая "Скрипал".

Сидеров призова коалиционния съвет да бъде свикан днес или най-късно утре. По думите му в момента се видят разговори точно кога да се проведе срещата.

Той подчерта, че позицията на премиера до момента - да не се гонят руски дипломати от България - е била много точна и правила. По повод думите на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, че България трябва да е солидарна с Европа по случая "Скрипал".

"Призовавам ГЕРБ да не правят грешни ходове, да не изказват мнения, които могат да повлияят зле на дипломатическите ни отношения, с която и да е държава", каза Сидеров и призова  хората от екипа на премиера да се въздържат от изказвания по темата.

Сидеров изрази мнението си, че България трябва да има балансирана политика и да не гони руски дипломати. Попитам дали Атака ще остане част от управляващата коалиция, ако все пак страната ни изгони дипломати, той отговори:

"Силно се надявам и смятам, че Бойко Борисов няма да направи такъв грешен ход - да експулсира дипломати. България има правото си на суверенно мнение - ние не сме подчинена държава".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5900

3

СИЛВИЯ

29.03 2018 в 13:53

След като допуснахме Сидеров да управлява България, стигнахме дъното и демокрацията е в опасност.
Не е тайна, че на партия "Атака" се плаща от руски православен фонд, за да води пропаганда в услуга на Русия за излизане на България от ЕС и НАТО.
Защо никой не повдига въпроса откъде идват парите, с които ръководството на "Атака" живее в охолство как се издържа телевизията на партията? Само със субсидиите от държавата това е невъзможно.

10571

2

Hissarion

29.03 2018 в 12:39

В случая Сидеров е прав, независимо какви са причините за становището му или какъв е самият той. България няма интерес от ескалация на напрежението, а още по-малко от крайни реакции.