Quantcast

САЩ и 10 страни от ЕС зоват депутатите ни да се обединят за съдебната реформа

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2015 в 18:51 5448 24

Посланиците на 10 страни от Европейския съюз излязоха със съвместно изявление за съдебната реформа у нас.

Изявлението е подписано от дипломатическите представители на Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Дания, Ирландия, Испания, Нидерландия, Финландия и Франция и е подкрепено от посланиците на Австралия, Норвегия, САЩ и Южна Африка.

В него те призовават депутатите да се обединят за подкрепянето на значими реформи в съдебната система.

Публикуваме пълния текст на съвместното изявление:

Скоро българските депутати ще гласуват по важни поправки на конституцията, за да започне процесът на реформиране на българската съдебна система. Тези реформи имат всеобхватни и важни последствия.

Като представители на партньорски на България страни-членки в ЕС, смятаме, че всички депутати, независимо от политическата си принадлежност, трябва да използват този момент на възможност да се обединят около значими реформи.

Вярваме, че тези реформи са от изключително значение, за да се осигури истинско върховенство на закона в България, както и за борбата с корупцията и организираната престъпност. Те са необходими и за създаването на правилната среда за увеличаване на инвестициите в България, включително от страните, които представляваме.

Необходимостта от реформа е ясна. Това се видя от докладите на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка, заключенията на Венецианската комисия, съгласието при гласуването на стратегията за съдебната реформа и разговорите ни с практикуващи юристи и с обществеността.

Силно се надяваме, че в този изключително важен момент, България ще подкрепи значими реформи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.07 2015 в 12:14

Ирландния, Испания и Южна Африка първо да си гледат в паничките и да си оправят разпадащите се държавички. Иначе е ясно, че всички сме за истинска съдебна реформа, но добре, че бяха от РБ да подсетят колегите си от коалицията...

24.07 2015 в 23:33

Що всички бягaт нa зaпaд и никой нa изток?Чуднa рaботa,A?

24.07 2015 в 11:31

Не му се връзвай, тоя лайнар "работи" с няколко ника и характерно за всички е, че имат плюсчета на откровено идиотски коментари.
Толкова е прост, че не се усеща как сам в идиотията си ги поставя под общ знаменател.

24.07 2015 в 10:59

Лельо Влади, абсолютно нищо не знаеш за този Запад, който така упорито обслужваш с устата си. Див неграмотен селянин, на който само плебеите в коментарите на оффнюз биха нацъкали 10 плюса на неинформиран пост като последния ти.

24.07 2015 в 09:04

Кое е по-добре бе маймуно необразована?!
Да сме слушали... Южна Африка (боже как са го идписали) и... Австралия!
И от какъв зор?
Какво можеш да ни посочиш за пример от тези страни?

24.07 2015 в 05:58

Когато Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Дания, Ирландия, Испания, Нидерландия, Финландия, Франция, Австралия, Норвегия, САЩ и Южна Африка ти давит акъл, по-добре да слушаш.

Щом Русия не подкрепя реформата, значи тя е добра !

23.07 2015 в 23:13

Безименен, някой от двама ни явно не е наясно с палеото, ама определено не съм аз. Само пълен кретен може да твърди, че едно по същество християн-консервативно течение защитава ценностите на класическия либерализъм. Абе като ти казвам да вземеш да се прегледаш най-добре ме послушай докато не си взел и ти да нариташ някое малко дете кат ония двамцата откаченяци. Щото сте от една черга. Хайде за лека нощ вземи прочети какви ценности проповядва палеото и какви - либерализмът. Не че ще вденеш нещо, де, ама поне ще знаеш, че са на практика диаметрално противоположни.

А за загниващия Запад се наслушахме от 70 години насам, вземете сменете плочата, не беше интересна още като почнахте да я въртите, пък какво да говорим за сега.

23.07 2015 в 23:02

Aко леля Влади имаше елементарна ерудиция и информираност щеше да знае, че в съвременна Америка палеоконсерваторите са единствените, защитаващи ценностите на класическия либерализъм.

Либертарианството, макар и тъжно бастардизирана версия, също произхожда от класическия либерализъм и е встрани от мейнстрийма на неоконите, понастоящем доминиращи консервативното дясно.

23.07 2015 в 22:56

Самуиле, стандарта на живот и всички успехи, постигнати от Запада не са постигнати днес, нито за месец или година.
Постиженията му не се дължат на съвременните политики и властващи догми.

Западът се саморазрушава, самоубива се бавно и не след дълго ще е като държава от третия свят. Това, че инерцията от по-добри времена и поколения все още държат качеството на живот завидно за нас и потъването е сравнително бавно не значи, че трябва да копираме съвременните им политики.
Това е адски повърхностен аргумент, използван и от гей лобито като леля Влади (запада има гей бракове и са по-добре от нас значи педерастия=прогрес) - почти толкова повърхностно, колкото и да се смееш на хората, които виждат ценни неща в противоречащи си идеологии и отказват да се отдадат изцяло на една идеология с всичко в нея, като ядене на сандвич с парчета лайно.

23.07 2015 в 22:48

Хуйло Ботоксовый, защо не падкрепя съд. реформа...?!?