Quantcast

Роми от "Факултета": Гласувахме за Евророма! Как така ги е нямало в бюлетината?

OFFNews Последна промяна на 18 юни 2014 в 08:18 9874 13

Борис Аргиров

Снимка Нова тв

Борис Аргиров и част от анкетираните роми

Гласувахме за "Евророма". Това заявиха роми пред репортер на Нова тв, който направи анкета в столичния кв. "Факултета". Тя бе коментирана от гости в студиото на сутрешния блок, поканени да коментират въпроса дали да се въведе образователен ценз за гласуване.

Повечето анкетирани казаха, че нямат основно образование, че не могат да четат и все пак знаели за кого да гласуват и на изборите за Европейски парламент гласували за "Евророма". Те не успяха да обяснят как така са гласували за "Евророма" при положение, че "Евророма" не фигурираше в бюлетината - политическото движение не се яви самостоятелно на изборите, а участва в Коалиция за България.

Никой от запитаните не успя да отговори и на въпроса какво е преференция. Попитани по-просто дали са отбелязали кръгче или квадратче, ромите казаха, че са отбелязали квадратче. Те не си спомниха и кой е бил номерът в него.

На въпрос смятат ли, че ще бъдат ощетени, ако им се забрани да гласуват, защото нямат образование, жена отговори: "Да, смятам, че ще бъдеме обезщетени".

"Дамите се притесниха", бе коментарът от студиото на един от гостите в сутрешния блок - Борис Аргиров от "Евророма". Според него българите се продавали, а не ромите.

Бившият депутат и националист Павел Чернев директно се обяви за налагане на образователен ценз за гласуване. "Спокойно можем да променим конституцията и да кажем на ЕС, че няма да се съобразяваме с всички идиотски правила, които ни налагат. Купуването и продаването на гласове е балкански синдром", заяви той.

Адв. Марин Марковски пък заяви витиевато, че самият той подкрепял правото на хората да гласуват, но в случая бил "против себе си". Той коментира още, че неграмотните са и бедни хора, които "могат и да ги лъжат, и да ги купят".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.06 2014 в 07:05

Вижте, това с образователния ценз не е съвсем без смисъл. Ето моите разсъждения. По закон средното образование е безплатно и задължително до 16 години. Така законът създава еднакви възможности за всички граждани да придобият тази най-ниска степен на образование, която е задължителна за реализация в обществото. Това, че някои не са се възползвали от безплатната възможност, че не са спазвали дори закона със задължително присъствие в у-ще до 16 години си е техен проблем. Липсата на право на глас ще е тяхната санкция срещу това, че не са използвали предложената им от държавата безплатна възможност. А колкото до тези изказвания за оцеляване в природата!!!! Моля, ви, нали за това имаме общество със закони, за да избегнем суровите природни такива и да наложим хуманни и разумни правила, за човеци.

18.06 2014 в 18:30

Да нямат право на глас Дърева, поповете (щото не си плащат осигуровките!), председателите на партии, цялата катедра "История" на СУ, участниците в педалските паради, тези, които не са ми симпатични, троловете и чуждите агенти. Най-добре само аз да имам право на глас!
Поздрав!

18.06 2014 в 18:00

До номер 10 : в природата вирусът , който е най-простият организъм, убива най-висшия организъм за броени дни. в природата нисше и висше няма ; всеки има своята мисия. Ако не са полезните бактерии в червата ти, също ще умреш . В природата образователен ценз няма , там има воля за живот. природата не се интересува колко по-интелигентен си от манго . Ако манго е по-жизнен от теб, възпроизвежда се и оцелява , той ще живее и ще те измести .
Та, първо помисли как да се възпроизвеждаш , тъй че да няма демографски срив вместо да плюеш безмоторно по форумите. На бай Ганьо и космите му пречат да прави деца ,а на манго нищо не му пречи Дедите ни са имали по 7-8 деца и са ги гледали,а вие сте неспособни едно да издържате, но само ревете сякаш някой друг ви е виновен за това.

18.06 2014 в 13:31

Nik има го в природата и се нарича естествен подбор. Винаги по-нисшия организъм се съобразява с по-висшия. Не може човек дето не допринася с нищо за едно общество - смуче помощи, данъци, не работи или работи като общак на някой строеж за пари на ръка и реално е една черна дупка за пари в обществото, чиито избор се определя от това, което бил чул в кръчмата, да му тежи еднакво думата с образован, успял човек, който е инвестирал хиляди в образование, в професионален опит и в ум. Дори това с коефицентите е компромис - в природата по-нисшия организъм директно бива отритнат и оставен да умре, а в случая говорим по-скоро за отритване на интелектуално ниво.

Няма как да го въртим и сучем - при 7 милиарда човека на земята, няма как всеки живот да е безценен - напротив - има такива, които си остават на дъното, има и такива, които се борят да са на върха. Познай чии избор е по-адекватен.

18.06 2014 в 11:41

Дали няма да прооизведат ударно вишисти от ...тези *диоти?!
Как има цигани, които имат книжка, а очевевидно нямат средно?!
Въобще-положението е трагично! Трябва да се накарат да работят тези търтеи на обществото и да спрем да ги отглеждаме. Начини има, желание липсва в нашата държава.
То най и държава не остана

18.06 2014 в 11:39

Стига с тези псевдодискримационни доводи. Основното образование е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Това не е по избор, то е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Стига това толериране на малцинствата за сметка на мнозинствата. Някой , който не може да си напише името ще ми определя съдбата и неговия глас ще е равен на моя???? Ами да дадем и на маймуните да гласуват??? Няма да се оправи тая държава ,всеки път като се говори за малцинствата винаги се стига до някакви права и нищо не се прави.

18.06 2014 в 10:44

А който си е купил дипломата

18.06 2014 в 10:15

И не само това,ами както каза Дърева да гласуват само хората в големите градове,а защо да не гласуват само хората в София или само мъжете,а най-добре е да гласуват само майките без деца.

18.06 2014 в 10:00

За втори или трети път виждам този пост с теглови коефициенти при гласуване по показател образование. смятам това за противозаконно, неморално, дори инфантилно. Да вземем да сложим коефициент на база IQ, тегло, ръст, възраст, цвят на косата. Що за тъпотии. Този, който ги пише позамисли ли се има ли го някъде това, като практика? Противоречи ли на сега действащата конституция? Закон със сериозни санкции на търгуващите гласове. Отговорна и професионална работа на МВР, прокуратура и съд. Това е начина. Не да се занимават седмици наред с Пеевски и кой ли не. Всички твърдят, че това са най-опорочените избори. Питам: Защо никой не поиска оставката на вътрешния министър и главния секретар на МВР?

18.06 2014 в 09:58


Право на глас трябва да имат единствено хора реално внасящи данъци.