Quantcast

"Ролята на вездесъщия Пеевски трябва да бъде преодоляна"

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2014 в 11:52 2388 0

Присъствието на Делян Пеевски е вездесъщо заради влиянието му в различни икономически сфери.

Това заяви бившият служебен премиер Георги Близнашки в интервю за bTV.

По думите му е по-важно да бъде преодолян този вид присъствие, отколкото с кого се е срещал.

Близнашки все пак обясни, че той снимки с Пеевски няма и само се е ръкувал с него в пленарната зала, както е направил с всички депутати на първия ред.

„Слава Богу, че нямам снимка с Делян Пеевски”, каза той. Бившият премиер изрази надежда снимката на новият финансов министър Владислав Горанов с депутата от ДПС да е инцидентна.

Той обясни, че не се е обидил на лидера на ДПС Лютви Местан, че е най-слабият премиер в историята на България, защото има ясното съзнание за това, което е направил.

„Мога само да съжалявам, че той даде воля на лошите си чувства, тъй като самият аз съм го защитавал от същата тази трибуна на Народното събрание. Но според мен той изтърва нервите си, за което предполагам, че в скоро време ще изрази своето съжаление официално”, допълни Близнашки.

Според него няма опасност за етническия мир в страната. „Просто не трябва, както се казва, да дърпаме дявола за опашката”, заяви той.

По думите му страстите след изборите са се успокоили трудно, но вярва, че нещата ще потръгнат, когато правителството започне работа. „Повечето от тези хора са хора с опит. Да им пожелаем кураж”, призова бившият вече премиер.

Музикалният поздрав, който Георги Близнашки отправи към новия кабинет, по подобие на песните, посвещавани напоследък от българските политици, е Let It Be на „Бийтълс”.

По думите му са налице всички предпоставки България да тръгне по възходяща линия на развитие.

„Времената са трудни, никой не може да каже какви ще бъдат последиците от кризата с КТБ. Нужни са здрави нерви и умерено поведение, изключително прецизни решения, които да не внасят допълнително напрежение в обществото”, заяви Близнашки.

На въпрос докога ще продължават неразбориите, бившият премиер заяви, че новата генерация показва по-висока степен на чувствителност, една по-голяма нетърпимост към недъзите в нашето общество.

„Мисля, че е време да приключим с Прехода и да се нормализират нещата в нашата държава. Затова излязох на протестите”, посочи той.