Москов от парламентарната трибуна: Сенките раждат чудовище, нали, г-н Пеевски?

OFFNews 07 ноември 2014 в 11:30 29787 47

Петър Москов

Снимка Сергей Антонов

Петър Москов

Остра словесна престрелка се разрази по време на заседанието на Народното събрание между лидера на ДПС Лютви Местан и Петър Москов от Реформаторския блок, който ще заеме поста здравен минстър в новото правителство. 

Москов излезе на парламентарната трибуна, провокиран от изказването на Местан, който се обяви против коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок, подкрепена от АБВ и Патриотичния фронт. 

Въпросът е в съдържанието, безпринципността точно на тази коалиция. Проблемът на тази коалиция е, че представлява съюз между демократични ценности и антидемократичното, антиевропейското, представени от ПФ, заяви Местан.

В отговор Петър Москов излезе на трибуната, като посочи, че не е имал намерение да се изказва в този дебат, но е бил провокиран от думите на лидера на ДПС.

"Ще бъда екзактен върху първата част от изказването на Лютви Местан. Първо - относно това на кого дължи отговори Реформаторският блок - на избирателите си, г-н Местан, а вие не сте от тях. Говорите за евроатлантизъм, а помните ли, че управлявахте със златния пръст на Волен Сидеров - от най-проевразийската партия "Атака". Твърдите, че можем да бъдем обвинени в липса на евроатлантизъм, проблемът ви е, че вие не сте даже теоретична част от мнозинството на правителството", посочи Москов. 

"Разбирам, че проблемът не е в това какво е мнозинството, а че вие не сте в него нито формално, нито неформално. Смисълът на ясното мнозинство е да създаде прозрачност, защото плаващите мнозинства са мнозинства на сенките, а сенките раждат чудовище, нали, г-н Пеевски?", каза той. 

"Да, ДПС е проклятието на България, не защото е етническа партия, а защото държи един етнос във феодални условия, за да може върхушката му да управлява", допълни Петър Москов. 

Последва и отговор на Местан от залата: „Така, без маски, стоите много по-добре, г-н Москов. Струи омраза от вас, ама истинска, неподправена". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!