Quantcast

Москов от парламентарната трибуна: Сенките раждат чудовище, нали, г-н Пеевски?

OFFNews Последна промяна на 07 ноември 2014 в 11:30 28363 47

Петър Москов

Снимка Сергей Антонов

Петър Москов

Остра словесна престрелка се разрази по време на заседанието на Народното събрание между лидера на ДПС Лютви Местан и Петър Москов от Реформаторския блок, който ще заеме поста здравен минстър в новото правителство. 

Москов излезе на парламентарната трибуна, провокиран от изказването на Местан, който се обяви против коалицията между ГЕРБ и Реформаторския блок, подкрепена от АБВ и Патриотичния фронт. 

Въпросът е в съдържанието, безпринципността точно на тази коалиция. Проблемът на тази коалиция е, че представлява съюз между демократични ценности и антидемократичното, антиевропейското, представени от ПФ, заяви Местан.

В отговор Петър Москов излезе на трибуната, като посочи, че не е имал намерение да се изказва в този дебат, но е бил провокиран от думите на лидера на ДПС.

"Ще бъда екзактен върху първата част от изказването на Лютви Местан. Първо - относно това на кого дължи отговори Реформаторският блок - на избирателите си, г-н Местан, а вие не сте от тях. Говорите за евроатлантизъм, а помните ли, че управлявахте със златния пръст на Волен Сидеров - от най-проевразийската партия "Атака". Твърдите, че можем да бъдем обвинени в липса на евроатлантизъм, проблемът ви е, че вие не сте даже теоретична част от мнозинството на правителството", посочи Москов. 

"Разбирам, че проблемът не е в това какво е мнозинството, а че вие не сте в него нито формално, нито неформално. Смисълът на ясното мнозинство е да създаде прозрачност, защото плаващите мнозинства са мнозинства на сенките, а сенките раждат чудовище, нали, г-н Пеевски?", каза той. 

"Да, ДПС е проклятието на България, не защото е етническа партия, а защото държи един етнос във феодални условия, за да може върхушката му да управлява", допълни Петър Москов. 

Последва и отговор на Местан от залата: „Така, без маски, стоите много по-добре, г-н Москов. Струи омраза от вас, ама истинска, неподправена". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.11 2014 в 03:35

ТИ САМИЯТ СИ "КЛИНИЧЕН" СЛУЧАЙ.НАЙ-ДОБРЕ ПОТЪРСИ ПОМОЩ ДА СЕ ИЗЛЕКУВАШ...(АКО МОЖЕШ),ЗАЩОТО ЯСНО ЛИЧИ ,ЧЕ ВЕЧЕ Е КЪСНО.НО ВСЕ ПАК,НАМАЛИ ДОЗАТА...БОКЛУК НАРКОМАНСКИ.

08.11 2014 в 15:56

ВНИМАВАЙТЕ!Боко и Местан гледат отстрана, хванати за ръка!!!

08.11 2014 в 10:08

Браво,най- после се намери човек да постави догановци на място,никой българин не мисли за трудолюбивите турци,а за доганови съюзници,които са подчинили до степен на неграмотност,страх този слой,само Октай и брат му Метин млади хора от турски произход направиха ясно отношението на догановите маши,какъвто е Местан,етнос проклятие,омразата е в мръсните чалми,дори туркиня заклеймява,че омразата се ражда от самите доганчови съмишленици.

07.11 2014 в 23:37

Москов беше невероятен! Дано не смекчи тона и действията, както се случва с всички упрравлящи досега!

07.11 2014 в 22:20

Браво на Д-р Москов!Вярно е ,че няма да е в парламента,но шоуто ще продължи,Радан пък има такъв "тънък "хумор,има време да го чуете ...А местан-ефенди тепърва има да скача и да трепери от яд...дпс как извъртяха работите в предишното НС,та управляваха с бсп и "златния пръст",а гербарите останаха опозиция макар да бяха 91...сега дпс е опозиция ,и надявам се да е за дълго...Сега пожелавам на ТОВА правителство успех.В политиката без компромиси не може ,дори да се направи крачка ,две назад ,но да не се изпуска голямата цел-реформите ,които трябва да бъдат осъществени ,за да я има България,да ни има нас,да започнем да живеем нормално като всички европейци.

07.11 2014 в 21:18

Ами да, не само от Москов струи омразa, тя се лее на талази от всички останали, които не са мафията или овцете, които гласуват за нея.

07.11 2014 в 21:17

Какво разбираме от думите на Москов: "Безпринципно е, но след като при вас можеше значи и при нас може".
Нали тия трябваше да да нещо различно? Недоумявам как може толкова много хора тук да се радвате, след като почти в прав текст ви се каза, че тия са същите като предишните.

07.11 2014 в 20:15

БРАВО, Г-н Москов!!! Така се бранят национални интереси!!!

07.11 2014 в 19:33

Oлеее,след това изказване "ПИК" ще залива доктора денонощно с кал и помия.Както правят с министъра на правосъдието Иванов.