Quantcast

Реформаторите правят коалиция

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2013 в 14:30 2791 16

Сътресенията в Реформаторския блок продължават. Снимка: Сергей Антонов
Сътресенията в Реформаторския блок продължават. Снимка: Сергей Антонов

 

Лидерите на седемте партии, които са част от Реформаторския блок, започват първите официални разговори за трансформирането на блока в траен политически субект.

Заседанието се провежда в централата на СДС в София.

По-рано днес от партията на Меглена Кунева, отговориха на позицията на "Зелените", които заявиха, че няма да се коалират с Реформаторския блок.

"Реформаторският блок възникна като гражданска платформа, която обедини различни политически субекти в 12 основни принципа. Блокът има за цел да променя политическия живот в България. „Зелените“ са част от тази идея и съгласието, че това е начинът да се прави съвременна политика и да имаме нормална европейска държава ще продължи да ни обединява", се казва в съобщение на Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите"

"Промените в България започнаха през екологичните движения в началото на 90-те години и ние сме дълбоко убедени в реформаторската им сила и днес. Многократно заявихме, че Реформаторският блок е отвъд коалиция, каквато е възможно да се случи, ако партньорите вземат такова решение. Ние ще продължим да се придържаме към общите каузи на Блока, като за нас е напълно разбираемо, че „Зелените“ имат различно европейско политическо семейство.

В програмата си „Движение България на гражданите“ отдели специално внимание на зелените политики и опазването на природните ресурси, към които ще се придържаме убедено, независимо от политическата конюнктура в страната. Тези политики са сред приоритетните както за нас, така и за колегите ни в Реформаторския блок, а обединението ни в общ фронт срещу олигархията и мафиотските практики в сектора на опазването на околната среда, както и в другите обществени сфери, продължава да е широко и с дългосрочна визия", завършва съобщението.

Заради позицията на "Зелените" в партията настъпи разцепление. По време на брифинг на ръководството на “Зелените” Петко Цветков от Националния съвет на партията поиска оставката на настоящото ръководство и по-специално на Борислав Сандов. Според Цветков Сандов  и други хора от ръководството са допуснали в нея да членуват лица, за които няма гаранции, че “не са свързани с мафията”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2013 в 01:08

Нещо взеха да се цепят, преди да са се обединили...

05.11 2013 в 17:56

Тая гмеж може да ми изрине само дедовия.Народ на бивши смрадове не вярва,както казва един мой приятел-ДГД,който не знае -да пита Милан.

05.11 2013 в 17:08

Дерзайте таварищи, да живее навата коалиция БСП ДПС РС

05.11 2013 в 17:02

По-добри в пъти от старите месии: Първанката, Станишката, Фонтен, Р.Овч, Доган, Местан, Ментата, Тиквоча, Цвъцко, Воленджи Сидероглу, Шопов-слушалката, Деско Чука. Това са все одухотворени примери за олигархия, фалш, престъпност и вече на народа му писна от тези. Потвърдиха го дори и последните статистически проучвания на иначе червенеещия Алфа Рисърч.

05.11 2013 в 16:52

...и пак и пак, все едно и също 20 години ...
ама няма страшно ще видиш отново всичко дето се е случило досега, да се случи отново. Някои ще си извадят поука, други ще продължат с мантрите.

05.11 2013 в 16:31

дай още примери. тези прекалени изкатарзили, направо маргинални.....

05.11 2013 в 16:28

Тези ли са новите месии? Ай сиктир mother fuckers

05.11 2013 в 16:03

С пример може ли?
Пеевски не е истински човек.
Цветан Цветанов не е истински човек.

05.11 2013 в 15:40

След като Реформаторския блок се готви за политическа коалиция, значи идват избори. Значи народът ще гласува за реформаторите. Все пак няма друг избор.

05.11 2013 в 15:19

Я пак :)