Quantcast

Разцепление в "Зелените" заради Реформаторкия блок

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2013 в 12:11 3062 13

Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС
Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС

 

В редиците на "Зелените" настъпи разцепление заради позицията на партията по отношение на Реформаторския блок. 

По време на брифинг на ръководството на "Зелените" Петко Цветков от Националния съвет на партията поиска оставката на настоящото ръководство и по-специално на Борислав Сандов. Според Цветков Сандов  и други хора от ръководството са допуснали в нея да членуват лица, за които няма гаранции, че "не са свързани с мафията".

Сандов отговори, че спазва партийните решения и ще подаде оставка, ако бъдат доказани подобни твърдения. 

По-рано "Зелените" обявиха, че няма да напускат Реформаторския блок, но няма да влизат в бъдеща коалиция. "Партия „Зелените“ няма да преговаря с формациите в Реформаторския блок, които настояват за предизборна коалиция, но ще продължи участието си в Гражданския съвет на блока по платформата за демафиотизация", коментира вчера пред OFFNews.bg съпредседателят на „Зелените” Борислав Сандов.

Според Сандов, ако партиите в РБ решат да продължат по пътя на коалицията, то "Зелените" нямали друг избор, освен окончателно да преустановят членството си в блока. 

Лидерът на Зелените в Пазарджик Костадин Деянов посочи от своя страна, че както в неговия град, така и в Пловдив партиите от Реформаторския блок са се срещали за коалиционни разговори, на които той не е бил поканен. Деянов заяви, че положението в Пазарджик ще е препъни камък между зелените и другите партии в РБ, защото там блокът е управляваща партия и администрацията се е срасла с мафията.

По време на неговото обръщение две активистки на Зелените разпънаха плакат, на който пише „Искаме промяна, а не подмяна".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.11 2013 в 17:30

Всяка партия първо трябва да се докаже самостоятелно на избори, после да прави коалиция с когото и било.
Другото е тарикатлъци, от типа на общонародната собственост, съюзът на демократичните сили и др. подобни смехории.

05.11 2013 в 17:02

Двама влъбени. Третият е излишен ...

05.11 2013 в 17:00

В тази матрица и двете хапчета са лайняни на вкус, а белият заек с черното кожено яке е в отпуск.

05.11 2013 в 15:27

Само хапчетата ги няма. Превключването става с шут в меките части на гърба.

05.11 2013 в 14:47

Съединението прави силата ! Който търси аргументи срещу съединението, волно или неволно обслужва интересите на мафията!

05.11 2013 в 14:16

Съвсем вярно, от онова дежа вю, дето се явава в Матрицата. :)

05.11 2013 в 14:04

Май Петко Цветков e някaква червена подводница. "Зелените" бяха единствената партия, в която имах доверия преди да легнат с Пръмова. Дано се усетят и се махнат от "реформаторския" заговор.

05.11 2013 в 13:41

Дежаву

05.11 2013 в 13:33

На мен не ми допадат идеята партии с неясна политическа ориентация да присъстват в десни политически формации, но това не пречи десните партии да правят след изборите широки коалиции със зелените стига зелените и реформаторите да имат съвместими точки в предизборните си програми.
Отделно Зелените сами по себе си при един неприятен за червените боклуци, позьорите герберунгели и дпс-арските мафиоти имат много сериозни шансове да надскочат бариерата от 4% и по този начин заедно с влезлите примерно с 20% реформатори да правят коалиция и да мачкат останалата измет в парламента. Следващото правителство ще бъде много трудно за сформиране докато боклуци и троянски коне като БСП, ДПС и ГЕРБ продължават да са в парламента.

05.11 2013 в 13:06

Един човек преди време - българин от американски произход :) каза нещо в едно наше популярно предаване че "всички зелени били отвътре червени", особено такива, дето били срещу шистовия газ, зелените ньмали място в рефурматурския блок, и ето го сценария вече се филмира.
За тези които са още слепи, да припомним как и Буш се опитваше да прилага закон за пиратството от 17 век - на активисти на Грийнпийс, които блокираха в пристанищата кораби с нелегалната дървесина, тоест помагаха на властите да си вършат работата с бракониерите.
Един друг юнак в Кремъл сега прави същото със 10 годинки закъснение.
А на всички вас ви разправят небивалици за "комунизъм" и др. дивотии.