Разцепление в "Зелените" заради Реформаторкия блок

OFFNews 05 ноември 2013 в 12:11 3831 13

Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС
Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС

 

В редиците на "Зелените" настъпи разцепление заради позицията на партията по отношение на Реформаторския блок. 

По време на брифинг на ръководството на "Зелените" Петко Цветков от Националния съвет на партията поиска оставката на настоящото ръководство и по-специално на Борислав Сандов. Според Цветков Сандов  и други хора от ръководството са допуснали в нея да членуват лица, за които няма гаранции, че "не са свързани с мафията".

Сандов отговори, че спазва партийните решения и ще подаде оставка, ако бъдат доказани подобни твърдения. 

По-рано "Зелените" обявиха, че няма да напускат Реформаторския блок, но няма да влизат в бъдеща коалиция. "Партия „Зелените“ няма да преговаря с формациите в Реформаторския блок, които настояват за предизборна коалиция, но ще продължи участието си в Гражданския съвет на блока по платформата за демафиотизация", коментира вчера пред OFFNews.bg съпредседателят на „Зелените” Борислав Сандов.

Според Сандов, ако партиите в РБ решат да продължат по пътя на коалицията, то "Зелените" нямали друг избор, освен окончателно да преустановят членството си в блока. 

Лидерът на Зелените в Пазарджик Костадин Деянов посочи от своя страна, че както в неговия град, така и в Пловдив партиите от Реформаторския блок са се срещали за коалиционни разговори, на които той не е бил поканен. Деянов заяви, че положението в Пазарджик ще е препъни камък между зелените и другите партии в РБ, защото там блокът е управляваща партия и администрацията се е срасла с мафията.

По време на неговото обръщение две активистки на Зелените разпънаха плакат, на който пише „Искаме промяна, а не подмяна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!