Quantcast

Зелените: Оставаме в Реформаторския блок, но не искаме коалиция

Георги Савчев Последна промяна на 04 ноември 2013 в 21:55 7829 29

Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС
Борислав Сандов. Снимка: БГНЕС

 

Партия „Зелените“ няма да преговаря с формациите в Реформаторския блок, които настояват за предизборна коалиция, но ще продължи участието си в Гражданския съвет на блока по платформата за демафиотизация. Това съобщи пред OFFNews.bg съпредседателят на „Зелените” Борислав Сандов.

Не е удачно в момент, в който се опитваме да свалим правителството, пишем платформа за демафиотизация, за да имаме дългосрочни общи действия по ключови въпроси в страната, фокусът да се измества към въпроса за коалиция, каза Сандов.

Той уточни, че въпросът за предизборна коалиция не е обсъждан в Гражданския съвет на Реформаторския блок.

На изборите за Европейски парламент „Зелените“ е част от друго политическо семейство – това на Европейските зелени.

Нашите решения за предизборна коалиция винаги се вземат от Националното събрание на партията, което може да бъде свикано най-рано след месец и половина, обясни съпредседателят на „Зелените“.

Реакцията на ДСБ

В десетки медийни участия и представители на "Зелените", и представители на други партии от блока (само аз 3-4 пъти) сме отчитали трудността да се явим заедно в коалиция за Европейски избори, както и факта, че "Зелените" никога не са вземали решение за участие в предизборен съюз. Това написа в личния си Facebook профил лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Аз лично винаги съм бил привърженик на коалиция между Демократи за силна България и "Зелените" и съм бил на мнение, че програмите ни са съвместими, със сериозни, но обосновани компромиси. При партньорите ни винаги е надделявало обратното мнение, т.е за самостоятелно явяване, което е обосновано, смело и достойно за уважение. Такава коалиция е винаги възможна и за в бъдеще, но и да я няма, не е трагедия, категоричен е Кънев.

Според него "важното е да останем от едната страна на барикадата, да запазим приятелството си и да следваме политиките, които сме подготвили заедно. А в това не се съмнявам".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.11 2013 в 18:09

НЕ ГО ЛИ ЗАБРАВИХТЕ КОСТОВ, ВЕ :-) ИЛИ ТАКА ВИ РАЗБИ ФАМИЛИЯТА НА ДЕБЕЛОВРАТИТЕ

05.11 2013 в 15:47

КАКВО ВСЪЩНОСТ КАЗА, ЧЕ НЕ РАЗБРАХ???

05.11 2013 в 15:42

Млъкни, червено гнидо! Сменете плочата, че вече ми писна да ви слушам!!!

05.11 2013 в 14:57

Не, с Кунева ще са, но без зелените.
Кунева ще ги претопява зелените, понеже менторите от уса казаха, че не ги искат вътре в коалицията.
Изобщо много неща ще се наместват, скоро ще се разбере кон боб яде ли, магаре вино пие ли.

05.11 2013 в 12:25

Важното е да изритате Кунева от Блока за да потръгнат нещата. Аз бих гласувал за вас, но без Кунева!

05.11 2013 в 10:30

За съжаление си прав, даже тези могат да са по-лоши, понеже онези са груби и си личат отвсякъде.

05.11 2013 в 10:28

Зелените по принцип не са били никога лява партия, объркват ви някакви политически митологеми или вярвате на плескавиците на Алекс Алексиев :)

05.11 2013 в 10:25

А щото ДСБ и СДС са "по-различни" нали, това искаш да кажеш ?
Понеже не помним Горна Арда и Риломанастирската гора, и имаме къса памет да запомним кои бяха зам министри и министри в гербавото правителство, айде спрете със смешките, понеже не е смешно, ами трагикомично.

05.11 2013 в 10:21

А кои са истинските природозащитници? Онези на Цеко Минев, дето защитават природата като искат лифтове, писти, хотели и сеч? Или онези, които готвят сега тоталното съсипване на Рила, за да си напълнят гушите червените олигарси? Или пък хората на Доган, които въртят бизнеса с дървен материал?

Вие комундетата сте съвсем изтрещели.

05.11 2013 в 09:29

Не мога да не се съглася с теб. И аз виждам нещатата горе -долу така. Просто ми се върти един въпрос- "А после какво...?".