Реформаторите гласуват дали да продадат душата си

Владимир Йончев, Николаос Цитиридис Последна промяна на 30 август 2014 в 17:12 6442 25

Малко след 17:00 часа днес ще стане известно колко точно струва Реформаторският блок. Пряко и преносно.

Тогава трябва да се утвърди най-скандалната от всички листи на РБ – тази в Хасково.

Неин водач е Станислав Иванов, син на най-скандалния кмет в България - Георги Иванов.

Георги Иванов е вече 4-ти мандат кмет на Хасково и всеки път е издиган от различна партия.

Кариерата му започва в СДС, след това бе кандидат на БДС - „Радикали” на Евгений Бакъджиев.

През третия си мандат е издигнат от коалиция, подкрепена от БСП, а в четвъртия - от ВМРО.

Иванов беше единствената известна фигура, която се отцепи заедно с Бакърджиев от СДС, когато той беше уволнен като вицепремиер от правителството на Иван Костов.

В момента партията на Бакърджиев е коалиционен партньор на Бареков в ББЦ.

За втори в листата е предложен бившият кмет на Димитровград Стефан Димитров. Той е учредител на ДБГ на Меглена Кунева ина АБВ на Георги Първанов.

Преди 2 дни в интервю за в. „Хасковска Марица” Димитров казва, че ще подкрепи ДПС, защото БСП и ГЕРБ са го излъгали.


Родителите на Димитров са собственици на най-голямото предприятие в района – „Неохим”. Майка му е видна активистка на БСП, а вуйчо му до преди два дни беше водач на листата на БСП в Габрово, но катастрофира тежко и бе заменен от Кирил Добрев.

Семействата на Станислав Иванов и Стефан Димитров държат голяма част от целия бизнес в Хасковска област. Уговорката е била двамата да се явят като 1-ви и 2-ри да донесат 20 хил. гласа за РБ в Хасковския избирателен район и след като влязат в парламента, да се отцепят като независими или да се присъединят към друга парламентарна група, разказаха източници от Блока.

Те нямаха обаче информация колко са платили Иванов и Димитров за това.

При преговорите на РБ със „Зелените” Блокът иска 100 хил. лева за участие в партията и 70 хил. лева за избираемо място в листите.
По надолу в листата са Зайчев, чиято фамилия е собственик винарската изба „Тера-Тангра”, а на четвърто място слагат проф. Тодор Танев от гражданския съвет на РБ.

В Хасково не е единствена скандална листа на РБ. В Стара Загора водач е Димитър Танев - главен секретар на МОН по времето на тройната коалиция.  Тогава министър бе Даниел Вълчев, а шеф на отдел бившата министърка на спорта Мариана Георгиева, която бе близка с Танев. 

В Русе водач е Румен Христов, който беше фаворитът на ДПС за председател на СДС. Тогава битката бе между него и Мартин Димитров. Христов не взе почти никакви гласове от София, но взе голям брой гласове от смесени райони като обвиненията бяха, че хора с турски имена масово са станали членове на СДС, за да могат да гласуват за Румен Христов. 

Очаква се втори в листата на РБ във Варна да бъде Касим Дал. Той е водач и в Силистра, но тъй като Блокът няма шанс да вкара депутат от Силистра, Дал е сложен втори във Варна, за да бъде "издърпан" от водача Радан Кънев. 


ПП: Гласуването за хасковската листа пропадна, тъй като възникна спор за това на кое място да бъде представителят на БЗНС. Окончателното решение ще бъде взето утре.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2014 в 10:11

Стефан Димитров си мисли , че е Господ и се подиграва с човешките съдби всекидневно !!! Този човек има за цел единствено да се гаври с хората , защото има власт и много пари и сега като всички гласуват за него "да го махнат от Димитровград " , това няма да го махне от градът хора , а ще му дадете още повече власт и ще мачка още по-здраво !!! Не знам гласувате за човек , който получава ерекция когато уволни някой от работа .... Що за човек е това ?

02.10 2014 в 10:09

Стефан Димитров си мисли , че е Господ и се подиграва с човешките съдби всекидневно !!! Този човек има за цел единствено да се гаври с хората , защото има власт и много пари и сега като всички гласуват за него "да го махнат от Димитровград " , това няма да го махне от градът хора , а ще му дадете още повече власт и ще мачка още по-здраво !!! Не знам гласувате за човек , който получава ерекция когато уволни някой от работа .... Що за човек е това ?

31.08 2014 в 11:01

Това показва, че всяка спорна кандидатура, трябва да се одобри или отрече от централата. Прекалено много власт в ръцете на местните структури се дава само когато тези структури са дорасли да упражняват разумно демократичния принцип. РБ не е ДПС, но в скандални случаи като този централата трябва да действа по инстинкта на самосъхранението и да следи за драстични конфликти на интереси.

31.08 2014 в 07:57

Дойде времето за листите, и се оказа че РБ прилича повече на БСП,отколкото на ГЕРБ.Уговорки,договорки,наместване и т.н. върви в РБ.
А колкото и да плюете по ГЕРБ,лично аз не съм чул да е имало завери кой къде да поеме листите.

30.08 2014 в 23:42

Още кога го казах, че тази безнравствена коалиция ще разпърди гащите, дойде ли до редене на листите -> много вожд, малко индианци.

30.08 2014 в 23:24

Варненец21:28 30 авг 201417
Какви реформи смята да прави Касим Дал? И откъде-накъде, аз като варненец трябва да гласувам за него. За мене РФ автоматично минава при ДПС, БСП, ББЦ, Ътака и ГЕРБ (в трета глуха)
++++++++++++++++++++++++

За какво му цъкате минуси на човека бе зомбита? Аре кажете Касим Дал какви реформи ще прави? Ердоганови? Ще затвори парка във Варна и ще стреля по "терористите" дето бранят градинките? Ма сте малоумници. Точно вие избрахте Пееф и сега пак ще го изберете ...

30.08 2014 в 23:22

Радан си бил казал честно за парите днес по дарик прочетох тук в коментарите? Честно си каза и за парите в КТБ, честно си каза и за троловете дето са си ги менкали с Йотова, ама така и не показа договорите. Ми като е почнал да говори честно да стигне до края. Да каже кой колко е платил и кой на кого е спонсор. Да кажат що КТБ, дали щото Костов не беше консултант разбирай на хранилка и той там? Честно си бил казал ама в крайна сметка все нищо не казва ... Явно ДСБ, цел живот ще ги преследва лафа Кажи си Ваньо... Поне разочарованието е предизборно ...

30.08 2014 в 21:53

Определени райони в БГ не са дорасли за демокрация от долу. Това означава, че всеки селски тарикат може да влезе в парламента. РБ, бидейки в крехка детска възраст, трябва да прилага по-централизиран подход, докато се укрепи.

30.08 2014 в 21:28

Какви реформи смята да прави Касим Дал? И откъде-накъде, аз като варненец трябва да гласувам за него. За мене РФ автоматично минава при ДПС, БСП, ББЦ, Ътака и ГЕРБ (в трета глуха)

30.08 2014 в 21:17

РБ е единствената кадърна партия, за която може да се гласува. Моля ви, опитайте се по друг начин да озаглавявате статиите си, а не по такъв краен и апокалиптичен начин в стил pik.bg, които не отговарят на действителността.