„Разбрах се с Пламен Димитров, но синдикатите пак ми скочиха“

OFFNews 05 февруари 2015 в 18:50 3895 2

Синдикатите са започнали лична война срещу мен. С председателя на КНСБ Пламен Димитров имаме добра комуникация и изгладихме противоречията, а на следващия ден синдикатите пак блокираха влакове и гари. Пламен ми каза: „Направиха го през главата ми".

Това заяви пред bTV транспортният министър Ивайло Московски.

Това, което разпространяват синдикатите за приватизация на „Български пощи“, са абсолютни спекулации. Технически е невъзможно да се приватизират пощите, защото са включени в забранителен списък. За да бъдат приватизирани, трябва първо да бъдат извадени от този списък, което става с гласуване в парламента. Аз обаче твърдя, че този въпрос не е бил обсъждан, подчерта Московски.

Лъжа е и твърдението им, че дружеството „БДЖ Товарни превози“ е било на печалба. То винаги е било на загуба. За миналата година то е с 15 млн. лева оперативна загуба, категоричен е той.

Синдикатите се жалват и че съм уволнил директора на пристанище „Варна“ Божидар Чапаров. Уволнил съм го, защото имам право и си нося отговорността за това решение. Като не са доволни, да си спечелят те избори и да си сложат когото искат, каза още министърът.

Това е лична война срещу мен, която може да прерасне и във война срещу кабинета, коментира Московски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!