Московски: Не искаме, приватизация на пощите, а на "БДЖ Товарни превози"

ОFFNews 04 февруари 2015 в 15:18 7084 2

Ивайло Московски

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Ивайло Московски

"Технически е невъзможно да се пристъпи към приватизация на "Български пощи", защото дружеството е в забранителния списък и изваждането му зависи от Народното събрание. Никъде не съм казвал, нито който и да е член на кабинета е заявявал такова намерение. Темата за приватизация на пощите не е и в програмата ни." Това заяви транспортният министър Ивайло Московски по време на изслушване в парламентарната комисия по транспорт и съобщения.

То бе провокирано от остри изказвания от синдикатите в бранша, че се готви "тайна приватизация", че дружеството се води към фалит чрез лошо управление и че всичко това ще доведе до протест и спиране работата на пощенските станции.

Не виждам как се намаляват приходите на пощите - те получават държавна субсидия, с министър Томислав Дончев правим максимално възможното, за да може "Български пощи" да е бенефициент по програми с европейско финансиране, заяви още Московски.

"Надявам се, че господин Бочев се е объркал или е бил заблуден, защото тезите му и това, което заяви публично, не отговарят на истината", каза Московски по повод обвиненията на председателя на синдикалната федерация на съобщенията към КНСБ Георги Бочев. Бончев обяви, че дружеството се води към фалит, че апетити към имотите му имат "олигархични кръгове" и поиска оставката на ръководството на "Български пощи".

В същото време, министър Московски заяви, че е изпратил съм писмо до Агенцията за приватизация с предложение за приватизация на "БДЖ Товарни превози", но е песимист относно намирането на купувач.

"Досега няма нито един кандидат", коментира Московски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!