Расате: У нас всеки глупак има право на мнение

OFFNews Последна промяна на 12 април 2016 в 09:06 5142 19

Снимка Архив

Трябва да проследим защо се появява проблемът с гражданските арести. На първо място това е фундаменталното схващане на демокрацията, че всички хора са равни и имат равни права. Последиците от това погрешно схващане дава своето отражение, а именно, че всеки глупак има право на мнение. 

Това заяви Боян Расате от БНС, който коментира гражданските арести на бежанци по границата. 

Второто по-лошо мнение е, че мнението на всеки глупак е равнопоставено с това на хора, които са специалисти по национална сигурност, каза още Расате. „Ако приемем, че България е една болница, която би трябвало да се управлява от квалифициран персонал, то България в един даден момент вече се е превърнала във ферма, в която управлението се е иззело от прасетата, санитарите и чистачите. Най-алчните прасета са все по-нагоре в пирамидата на управление. Как искате от прасета, които управляват тази болница, превърнали я във ферма, да дават адекватни решения на проблеми, свързани с националната сигурност”, попита Расате.

„Незаконното преминаване на граница от мигранти всъщност не е престъпление и не се преследва наказателно. Практиката по отношение на бежанците, която датира още от Първата световна война, е една – лично волеизявление на човека, тоест аз съм бежанец. Оттук нататък следва проверка дали всъщност те са бежанци или не”, коментира от своя страна адвокатът Николай Хаджигенов.

Той допълни, че според европейската статистика много малък процент от тези хора се оказва, че не са бежанци и се екстрадират. 
„Разказите как сам човек залавя с голи ръце 15-20 души са само хуморески. Задържането и слагането на свински опашки е престъпление, защото е незаконосъобразно”, допълни Хаджигенов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!