Радан Кънев за Слави Бинев: Правим сериозни компромиси в името на стабилността

Ивайло Анев 30 ноември 2014 в 11:33 7592 11

Лидерът на ДСБ Радан Кънев

Реформаторският блок участва в управлението на границата на компромиса.

Това заяви в интервю за bTV лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев.

По думите му за Реформаторите е трудно да работят в мнозинство с АБВ, както и с Патриотичния фронт, с които имат общи неща в програмите, но идейните различия преобладават.

Кънев многократно подчерта трудностите пред коалиционното управление и постави стабилността на управлението пред цената на компромисите.

„В момента сме в преговори с Патриотичния фронт за запазване на мнозинството, което е необходимо, за да се гласува бюджетът, за да се осъществят съдебната реформа и стратегията за здравеопазването на министър Петър Москов”, подчерта Кънев без видимо притеснение за изхода от тези преговори.

Лидерът на ДСБ отказа да коментира критиките на Патриотите срещу назначенията на кадри от Народната партия „Свобода и достойнство" на високи постове - на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната и на Веселин Пенев за областен управител на София-град.

Той коментира назначението на Слави Бинев (ПФ) за председател на парламентарната Комисия по култура и медии с думите: "Ние сме се опитвали да не коментираме назначението на Слави Бинев. Едни виждат създател на БИАД, други - човека, който нахлу в националната телевизия. Ние понасяме тежки лични и политически загуби от обраната си позиция, а това показва, че правим сериозни компромиси в името на стабилността".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!