Quantcast

Радан Кънев за Слави Бинев: Правим сериозни компромиси в името на стабилността

Ивайло Анев Последна промяна на 30 ноември 2014 в 11:33 6856 11

Лидерът на ДСБ Радан Кънев

Реформаторският блок участва в управлението на границата на компромиса.

Това заяви в интервю за bTV лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев.

По думите му за Реформаторите е трудно да работят в мнозинство с АБВ, както и с Патриотичния фронт, с които имат общи неща в програмите, но идейните различия преобладават.

Кънев многократно подчерта трудностите пред коалиционното управление и постави стабилността на управлението пред цената на компромисите.

„В момента сме в преговори с Патриотичния фронт за запазване на мнозинството, което е необходимо, за да се гласува бюджетът, за да се осъществят съдебната реформа и стратегията за здравеопазването на министър Петър Москов”, подчерта Кънев без видимо притеснение за изхода от тези преговори.

Лидерът на ДСБ отказа да коментира критиките на Патриотите срещу назначенията на кадри от Народната партия „Свобода и достойнство" на високи постове - на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната и на Веселин Пенев за областен управител на София-град.

Той коментира назначението на Слави Бинев (ПФ) за председател на парламентарната Комисия по култура и медии с думите: "Ние сме се опитвали да не коментираме назначението на Слави Бинев. Едни виждат създател на БИАД, други - човека, който нахлу в националната телевизия. Ние понасяме тежки лични и политически загуби от обраната си позиция, а това показва, че правим сериозни компромиси в името на стабилността".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.12 2014 в 12:48

Изказването на Р.Кънев е обидно за интелигентноста на всички тези, които гласувахме за тях. Как ще управляваш с комунисти и ченгета, които са много по добри от теб в шантажните игри извиването на ръце.
Във власта на всяка цена само за да има НЯКАКВО правителство показва алчност за власт а не разум и интелигентност. Радан окончателно загуби моят глас.

30.11 2014 в 22:34

Прекалено много компромиси та чак става безпринципно. Това е игра на ББ - даде най-забатачените сфери на РБ, но май не дава реална подкрепа. Започват някакви безпринципни договорки - председатели на комисии, областни управители, зам.министри, старите далавери. И ако пак се забатачат нещата ББ ще изгрее невинен и ще каже - ето РБ имаха постовете ,които желаеха и те се провалиха . Ние сме чисти.
И тогава никой няма да направи никакъв компромис.
Ако така ще се случват нещата по добре да се ходи на нови избори по-рано. Иначе ще се повтори историята на БСП - направиха много компромиси, за да са на власт и накрая ДПС-то ги извози. И сега стремглаво се маргинализират. Не че това е толкова лошо, но да не се повтори с РБ.

30.11 2014 в 18:29

Влизането на РБ в управлението на държавата е единствения полезен ход за България при сегашната политическа ситуация. Загубата на време едва ли ще промени електоралната нгласа, но със сигурност ще съсипе непоправимо страната. Дали РБ ще бъде назован партия, съюз или конфедерация не е толкова интересно. Важното е повече да не се протака конституирането на единен реформаторски политически субект със стройна организационна субординация, представителен изпълнителен орган и уставни правила за вземане на решения !

30.11 2014 в 17:57

До Чесън,чак пък да "КЛЯКАРЯТ"-не е ли доста пресолено?
"Аз искам съдебна реформа".....
Аз пък искам нова Конституция,така щото,не чрез поредната"риформъ",а чрез революция,да се създаде истинска,работеща,достъпна за всички,НЕЗАВИСИМА,/не на хартиен носител,а на практика/,Съдебна система.И не само Съдебна.Като се започне от РПУ-то,през Следствието,Прокуратурата,та се стигне до ПЕРСОНАЛНАТА отговорност на всеки магистрат,политик,висш и недотам,чиновник.ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ.Ти си вярвай на Христо Иванов-твое си право и виждане.Аз не му вярвам грам,за което си получавам минусчетата ти.На Кунева-Пръмова,също не вярвам,но приемам това управление,точно в името на компромиса.За което става реч в публикацията.

30.11 2014 в 13:38

малко от коментиращите имат лични очаквания към властта, но пък с охота клюкарят по злободневните кадрови назначения.
Нека ви споделя своите очаквания, изисквания с уговорката, че не съм симпатизант на никоя партия.
Аз искам СЪДЕБНА РЕФОРМА!
Искам законът да бъде неизбежен, а не както е прието в Русия или Турция "за нашите всичко, за вашите закон".
Всичко останало се надгражда върху тази основа.
В момента съдебната система е част от мафията, няма държава, заслужено няма доверие в институциите, няма бизнес, който да иска да инвестира в подобна среда, а щом няма бизнес няма и доходи.
Когато няма институции, на власт идват популисти, харизматични личности, но без покритие, с две думи търсим си бащицата .... също като в Русия и Турция.
Така че все ми е едно кой ще извърши подобна реформа, въпросът е да я извърши.
Аз лично вярвам на думите и делата на Христо Иванов, но не вярвам на Борисов, още по-малко на бившите комунисти от която и са е партия. Но при адекватен обществен натиск, с помощта и на ЕС, България има шанс поне за някои стъпки в правилната посока.
ТИ си този обществен натиск!
Искаш ли да имаш държава и тя да служи на теб или искаш да си докараш тоталитарна върхушка, на която да служиш ти?

30.11 2014 в 13:30

РБ има шанс САМО БЕЗ Корман със своите 6000 гласа...

30.11 2014 в 12:34

Pадан няма търпение да обсеби РБ и да разцепи Блока на "наши" и "чужди". Затова остана "говорителче" от трибуната на Парламента, не отиде да прави реформи като министър, за да се бори ден и нощ за лидер на РБ с доминиране и командване от ДСБ. ТИПИЧНО ПО КОСТОВСКИ - нали така разцепи и унищожи СДС?

30.11 2014 в 12:29

Според мен всякакъв компромис е допустим за да се прокара съдебната реформа. Разни измислени хора еднодневки назначени тук и там, не могат да нанесат такава вреда на държавата, колкото липсата на независимо от политически влияния правораздаване. Ако се изгради независима и работеща съдебна система, много бързо след това еднодневките ще си намерят майстора.

30.11 2014 в 12:07

Имам доверие на този човек.Образован,интелигентен,не оцапан от досегашната политическа олигархия.Но...никак не му е лесно.И за границите на компромиса е напълно прав.Ще ме оплюете жестоко,но мнението ми е непреклонно.
Кунева е Пръмова.Бивша.Бивша от онова пагубно,корумпирано,крадливо,лъжливо движение НДСВ.Вице Премиер е.С много големи отговорности.Най-важната тема"Правосъдие"е в нейните ръце и на Христо Иванов,който изобщо не става за този си пост.Камо ли пробутването от нейна страна,на пак БИВШ-Даниел Вълчев.
ГЕРБ са все"БИВШИ"-ЧЕНГЕТА,КОМУНИСТИ,комсомолски секретари,синове и дъщери на партийни деятели и активни борци.
Радан Кънев е единствения неБИВШ.
Всички приказки,за стабирност,необходимост от работа,усвояване на фондове,промяна,са верни.Така е.Само че,дали кръгчетата извън Радан,ще позволят,всичко това да се случи!?Щото никак не ми се мисли,какво би се случило при провал.Петър Москов,си го каза днес.
Желая успех на управлението-дано не се сбъднат опасенията на небившите,мислещи хора.

30.11 2014 в 12:05

Каква точно е разликата с Атака която гласуваше с ДПС бе Кънев? Вие сте същите- седите зад едно управление крепено от Гоце!!!

Пфууу...