Радан Кънев очаквано остава лидер на ДСБ

Негови заместници ще са Петър Москов, Атанас Атанасов и Светослав Малинов

OFFNews 29 ноември 2014 в 20:33 2858 5

Снимка ДСБ/Пресцентър

Радан Кънев пред Националното събрание.

Председател на ДСБ остава Радан Кънев, реши Националното събрание на партията, което заседава днес в НДК.

За негови заместници бяха избрани Петър Москов, Атанас Атанасов и Светослав Малинов.

Малинов стана евродепутат след изборите през май за Еврапарламент, след като измести с преференция лидера на ДБГ Меглена Кунева.

Петър Москов стана здравен министър във втория кабинет на Бойко Борисов, а Атанас Атанасов преди дни беше избран за председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Членове на ръководството на ДСБ ще бъдат Пепа Деведжиева, Сергей Добрев, Димитър Сяров, Росица Рачева, Борис Станимиров, Марта Георгиева, Деян Василев и Катя Панева.

Дългогодишният член на ръководството на ДСБ Иван Иванов обяви днес, че се оттегля от Националния съвет на партията.

Създателят на ДСБ Иван Костов пък обяви чрез профила си във Фейсбук, че ДСБ е опряла границата на саморазрушаването си и той остава с ДСБ само като гражданин.

На Националното събрание на ДСБ бе приета и резолюция със 7 точки. В нея се казва, че се оценява представянето на Реформаторския блок на изборите за ЕП и за 43 НС като успех и се отчита повишаването на доверието в политическия съюз след успешното представяне на европейските избори.

В нея се изразява тревогата от лошото организационно състояние на РБ на национално и местно ниво и призовава съюзните партии да осъществят бърза подготовка за организационна консолидация на десницата, като вземат предвид и актуализират вече приетите решения на ръководството на Реформаторския блок.

Подчертава се отговорността на Реформаторския блок като управляваща политическа сила, отговорна за най-тежките сфери на новото управление, пряко свързани с качеството на живот и благосъстоянието на отделните български граждани и семейства.

Подкрепя се програмата на Проевропейското реформаторско правителство за стабилно развитие на България и възлага на представителите на ДСБ в изпълнителната власт и ПГ на Реформаторския блок да работят активно за укрепване на реформаторската воля на управлението и изкореняване на злоупотребите с власт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!