"Радан Кънев е фактическият и безспорен лидер на РБ"

OFFNews 18 ноември 2014 в 23:14 4448 7

Снимка dsb.bg

Атанас Атанасов.

Напреженията в Реформаторския блок нямат отношение към правителството и мнозинството, това са вътрешнопартийни отношения. Става въпрос за насрочването на конгрес на РБ, който трябваше да се състои преди изборите. Два пъти беше отлаган. Крайно време е да има конгрес, заяви пред БНТ депутатът от РБ Атанас Атанасов.

Личното ми усещане е, че от "Движение България на гражданите" може би им се иска да оспорят фактическото лидерство на Радан Кънев. Той е фактическият лидер на РБ, това е безспорно, категоричен е Атанасов.

Кънев никога не е бил избиран на какъвто и да е конгрес, в крайна сметка той е извоювал тази своя позиция на фактически лидер на РБ с публичното си поведение. Не знам дали колегите от ДБГ не искат малко повече време, за да търсят опонент. Нямам представа, каза той.

Моята кандидатура за вътрешен министър е била сложена на масата на преговорите между РБ и ГЕРБ, но не е получила подкрепа. А и аз бях разколебан. Трябват ти 16 часа, а не 8, ако си министър днес, нямам толкова лично време, заяви ген. Атанасов.

Според него ДАНС също има вина за случая с КТБ, защото финансовото разузнаване не е действало адекватно.

Има двама души от ДАНС на средно ниво, които са уволнени заради КТБ. И на тях ще бъде приписано “проспиването” на ДАНС, "изгорели са като бушони" заради КТБ, твърди ген. Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови