Quantcast

Даниел Вълчев отговори с вицове на упреците на Москов към Кунева

ОFFNews Последна промяна на 15 ноември 2014 в 18:01 15788 38

С вицове отговори бившият вицепремиер и образователен министър Даниел Вълчев (ДБГ) на нападките на здравния министър Петър Москов срещу Меглена Кунева заради декларацията на "Движение "България на гражданите", според която между партиите в Реформаторския блок има висока степен на недоверие.

Тази сутрин министър Москов я определи като саботаж срещу реформите, защото министрите, излъчени от Блока, имали нужда от ясна подкрепа за извършването им, а не от подобни сигнали. На въпрос защо Кунева му няма доверие той отговори с "Помните ли вица за една жена, която искала развод, защото след 4-годишен брак с комунист, останала девствена, а мъжът й казвал "Още утре ще го направим".

"Аз пък на г-н Москов, когото харесвам и уважавам, да му кажа един друг виц с най-приятелски чувства, подходящ за начина, по който ДСБ се опитва да реши въпроса с Реформаторския блок: "Кое е най-доброто средство срещу косопад? - Да си намажеш главата с мед, след една седмица пляскаш с ръце, мухите отлитат, но крачетата им остават", отговори Вълчев в предаването на Петър Волгин по БНР днес.

"Ние в момента сме точно като във вица за двете блондинки:

- Муцка, направих си втора дупка на ухото.

- И кво сега? По-добре ли чуваш?", коментира още Вълчев.

"Като си изберем лидер какво точно ще стане, хората ще ни вярват повече, по-добри реформи ще направим, по-добри ще са отношенията между нас, какво ще спечелим повече от това, освен че някой ще се накичи с карамфил на ревера", допълни той.

"Хората очакват резултати, а не хаотично и нафукано говорене. Лидер не се избира, лидер се става, допълни той.

"Хората очакват от Блока не някой да се излъска с вратовръзка, а действия. Когато говориш за реформи, си говорител, а когато правиш реформи си реформатор. Имаме общи цели, но трябва да се действа с уважение към мнението на другите. Лидер не се става като надделееш с три гласа в групата", подчерта Вълчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.11 2014 в 11:26

Те не могат да направят конгрес и да се обединят за най-необхотимото за една коализия, ние чакаме да направят реформи. Те са орел, много раци и щука.

18.11 2014 в 17:45

Абе тоя глист днес пак по телевизиите и приказва глупости. Него да го търсели за конгреса, него да го търсели за програмата.
Ало Кунева, Зеленогорски, докога ще тествате търпението ни с този боклук?

18.11 2014 в 15:17

Лошо, боклук си и твоето мнение е просташко! ! ! ! !
Защото титлите не ги раздават необразованите дебили като теб, нито на битака, където си ти - БОКЛУК смотан и необразован!

18.11 2014 в 10:16

@До трола Лъйчо, искрено се забавлявам - много яко го вземаш навътре. Дани бой си създаваше имидж на фустогонец, но знае ли човек...готов на всичко за кариера, може и на теб да се е гъзосложил. Опитваш се да го изкараш нещо като ZORO в науката и политиката, замеряш ме с измислените му титли, но си сбъркал с една буква - Дани бой не е нищо повече от най-обикновено мизерно духом ZERO.

17.11 2014 в 18:25

Лъйначо, дай Боже повече такива ученици на измислената ти учителка!
Койко от тях са станали вице-премиери и професори, доктори на юридическите науки, заведущ катедра в Софийския университет?
Май няма- затова простаците като теб плюят мъдрите, защото не могат да проумеят, че има по-умни, интелигентни и МНОГО ОБРАЗОВАНИ от тъпанари без мозък!

17.11 2014 в 16:11

Юлия, не знаех, че учителките от Френската езикова във Варна умират от срам, че са го учили, защото Вълчев бил умен класи над другите. Класи е в гъвкавостта си на хлебарка - да се промъква под прага и да отмъква паднали под масата трохи. Иначе е "титан" на едничката мисъл - къде да се гъзосложи

17.11 2014 в 11:32

Тази измислица и сбирщина от най-големите национални предатели (или техни отрочета), наречена РБ нямаше и да влезе, ако не бе законодателната възможност на избори да се явяват коалиции. Самостоятелно някъде над процент щеше да вземе всяка една от тези партии. Но иначе претенции за власт до небето, без абсолютно никакво електорално покритие.
Абсолютна подигравка и с техните избиратели, тъй като един от основните движещи лозунги, за да бъде гласувано за тях, бе "При никакви условия з ГЕРБ", "При никакви условия с Борисов премиер" и т.н. и т.н. лъжи. След като по най-долен начин излъгаха избирателите си и то без да им пука, са ясни като бял ден какво всъщност представляват. Безспорно е, че искат да са във властта не за да правят някакви реални реформи, които да са от полза за РБ. Надявам се скоро отново да има избори и тази най-долна измет да бъде изхвърлена завинаги от политическия живот на страната.

16.11 2014 в 22:00

И тук да питам - кое от казаното от Вълчев не е вярно? Колко от писачите са чели коалиционното споразумение? Единственото крило, което иска конгрес е това на ДСБ, защото те виждат някакви скрити възможности във това да оглавят РБ. Въпросът не е във това, че ще го оглавят, въпросът е, че това трябва да е естествен процес. И защо всички скочиха, когато ДБГ изрази мнение? Нали всички в РБ са равнопоставени, нали сред основните принципи на демокрацията е именно свободата да изразяваш мнение?! Много двойни стандарти се прилагат по отношение на това кой как се третира в РБ. Ако ДСБ не харесвам Меглена Кунева, защо я поканиха? Аз ще ви кажа защо - защото през 2013г., Кунева ги би на изборите и те добре осъзнаха, че без ДБГ няма да стане. И този резултат е единственото мерило, ако ще стигаме пак до там да си ги мерим.

16.11 2014 в 21:50

Имате претенции към Кунева, ама нейната партия има най-много субсидии от миналите избори и спечели най-много преференции на вота. Очевидно има й най- голяма тежест в РБ ...ами ще се съобразявате костовистчета , такава е действителността.


Досега някой чувал ли е Кунева или нейните хора да излизат и да тръбят - Радан Кънев направи това и това... Не... Сами преценете #КОЙ клати блока.

16.11 2014 в 19:30

Нека не забравяме, че Даниел Вълчев беше придворния адвокат ка покойния Емил Кюлев. Може и да е умен, но както се казва по делата им ще ги познаеш, а не по приказките, тъй че....да видим