Quantcast

Според Кунева сега не може да има конгрес на Реформаторския блок

Ивайло Анев Последна промяна на 17 ноември 2014 в 17:13 4605 10

Снимка Ивайло Анев

Конгрес на Реформаторския блок в момента не може да се проведе.

Това стана ясно от коментара на лидера на Движение „България на гражданите (ДБГ) и вицепремиер по европейските въпроси Меглена Кунева след заседание на съвета по европейски въпроси към МС.

"Гражданският съвет трябва да бъде избран на голям форум и правилата за конгрес се правят от Изпълнителен съвет. В момента, в който минем през тези стъпки, ще се стигне и до конгрес", категорична бе Кунева.

Тя допълни, че в учредително споразумение на блока се казва, че Изпълнителният съвет на Реформаторския блок определя правилата за свикване на конгрес и делегати, а този съвет не работи, няма правила, следователно няма как да се свика конгрес преди това, защото някой може най-малкото да обжалва решенията на конгреса.

"Това, което трябваше да се направи на нашето събиране преди изборите, е да се избере Граждански съвет, защото той определя коалиционната политика”, заяви лидерът на ДБГ.

По думите й преди да се изпълнят тези условия дата за конгрес не може да бъде фиксирана, защото това ще се приеме като "поставяне на каруцата пред коня". "

Как се избират делегати, с каква квота, самите правила за конгреса не са изработени и няма орган, формулиран в Изпълнителния съвет, който да ги изработи. Това е процедура, но демокрацията е процедура. За да няма спекулации, трябва да четем и спазваме коалиционното си споразумение. Това е най-добрият начин да се върви напред”, заяви вицепремиерът по европейските въпроси.

Според нея РБ няма да се разпадне. Тя обясни, че не е запозната с критиките на Петър Москов към нея, но гарантира, че щяла да му даде подкрепата си за създаване на електронна здравна карта през 2015 г.

Кунева даде висока оценка за работата на ПГ на РБ, като сега било най-важно Реформаторите да получат важни комисии в 43 НС.

Тя определи като положителна оценката, в която френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан сподели, че твърде много министри отговарят за европарите

„Утре имам среща с него, на която специално ще говорим за председателството. Той винаги ми е оказвал много голяма подкрепа и утре ще имам повод специално да му благодаря”, заяви Кунева. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.11 2014 в 20:26

охооо, кукувицата вече си издейства да няма коментари след статиите, свързани с нейното име.
нека се знае, че няма цензура !
коментиращите тук, скоро може и да се видим из коридорите на следствието, така както е тръгнало - сайтчето може и да се окаже рибарска мрежичка.

18.11 2014 в 01:08

Много неприятно същество тая. Прилича ми на средношколка прилежна-зубрачка отличничка от 60-те години на миналия век.

В нея има нещо "outdate", стои в политиката крайно архаично, и ме съмнява че събира гласовете на подобни мухъли.

Изобщо цялото това "РБ" за стария "Професор Балкански" си е едно ЗОМБИ-сДС. Червено-посинели и синьо-почервенели, лъжат-мажат, търчи-лъжи, и какво направиха досега за НАРОДА? НИЩО.

17.11 2014 в 20:21

Колкото и да се стараят с компроматната си атака троловете на Костов, войната ще бъде спечелена от разумните и умните, а не от драскачите на лъжи и мръсотии в нета.

17.11 2014 в 20:20

Без теб ще има конгрес
Като се подписваш, после или изпълняваш или лъжеш и мажеш.
Мърша

17.11 2014 в 20:17

Всички ДСБ-тролове са на линия, бързат с мрасни, обидни атаки да са първи и да си пишат плюшчета!

17.11 2014 в 18:20

Те всички така правят нали, госпожо кунева? Обикновено хора като нея това си повтарят...

17.11 2014 в 17:57

Кукувица кука на боковата бука!

17.11 2014 в 17:44

Браво бе, г-жо Кунева, чупите рекорди по нищо казване, демагогия и апаратни игрички.
Срам ме е, че съм гласувал за тази жена за президент. Досега имах някакви симпатии, но след това интервю - баста.

17.11 2014 в 17:30

"Изтъка си платното и ритна кросното"!