Радан, Гроздан, Иван и Дюран Дюран не решават сами за РБ

OFFNews 18 ноември 2014 в 19:23 10339 38

Даниел Вълчев

Решенията за коалиционната политика на Реформаторския блок се вземат от разширения Граждански съвет на формацията. А не от едно лице. Било то Радан, Гроздан, Иван, Петкан, Дюран Дюран. Или който и да е. Ние трябва да започнем внимателно да си четем правилата, които сами сме приели и да ги спазваме.

Това заяви пред bTV проф. Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите“.

В РБ сме различни хора, но трябва да се научим да живеем заедно. Ние в момента, в РБ, сме в криза на правилата. Ние на работим по правила. Изпълнителният съвет не се свиква - по неизвестни за мен причини. Част от колегите от ДСБ считат, че този орган не работи и не трябва да работи. Трябва да изясним и какъв е съставът на Гражданския съвет - защото много хора го напуснаха, а други се присъединиха, категоричен е той.

Не е някакво откритие, че има висока степен на недоверие между партиите в РБ. Считаме, че е редно да седнем и да го намалим това напрежение, каза Вълчев.

Задължително трябва да се проведе съюзен конгрес на РБ през следващата година. Правилата за този конгрес - за неговото свикване, квотите, начина на избиране на хората, дневния ред, трябва да бъдат изработени от Изпълнителния съвет на РБ. Изпълнителният съвет обаче от лятото не заседава, тъй като Радан Кънев в едно свое прословуто писмо каза, че има висока степен на недоверие между партиите, твърди той.

В съвременната демокрация има колективни тела. Какво като има едно лице, което се кичи с карамфил отпред? Да не би той да взема решения? Извинявайте, но нали има някакви колективни тела в съвременните партии, нали има някакви колективни органи? ЕС как работи като няма единен началник? Как така работи? Кой е началникът на ЕС? - попита Даниел Вълчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!