Президентът на Израел се обади на Румен Радев

OFFNews 12 май 2021 в 21:15 6330 0

Снимка president.bg

Преустановяването на въоръжената конфронтация и предприемането на усилия за укрепване на мира в Близкия Изток са от ключово значение не само за Държавата Израел и Палестина, а и за целия свят. Това заяви днес президентът Румен Радев в телефонен разговор с президента на Израел Реувен Ривлин.

Разговорът е проведен по инициатива на Ривлин, съобщават от "Дондуков" 2.

Двамата са обсъдили "ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток през последните дни, при която загинаха десетки хора".

Президентът Ривлин е подчертал, че Държавата Израел се стреми към деескалация на напрежението, но държи на устойчивост в мирния процес, така че да не бъдат поставяни под заплаха животът и здравето на нито един гражданин.

България е дълбоко загрижена от бързото развитие на този конфликт и дадените човешки жертви, посочи президентът Румен Радев. Държавният глава е заявил също така, че от ескалиращ военен конфликт няма да спечели никой.

България високо цени приятелството си с Държавата Израел, както и с Палестина, и в рамките на своите възможности е готова да подпомогне усилията за деескалация на напрежението, успокояване на обстановката и избягване на нови човешки жертви, посочва още Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови