Преводачката на Борисов в Рияд: От уважение към домакините покривам главата си с шал

OFFNews 29 ноември 2017 в 15:34 25005 7

Мая Ценова, официалният преводач на българската делегация в Саудитска Арабия, отговори на нападките в социалните мрежи, че е с покрита коса при срещите на премиера Борисов с арабските му домакини. 

Преводачката Мая Ценова от СУ защо била със забрадка, та срамела българите?!  Уважаеми засрамени българи, да сложа на главата си точно този шал е мое лично решение! Само че защо никой от вас не се почувства засрамен, когато влязох със същия тоя шал в залата на либийския върховен съд в Триполи преди 12 години?, пише Ценова на страницата си във фейсбук.  

А да сте демонстрирали засраменост при вида на която и да е българка, влязла на аудиенция при Негово Светейшество Папата в Рим?!, пита риторично тя. 

Е, преводачката Мая Ценова от СУ между другото се занимава любителски с етнография. И смята, че уважението към домакина е особен вид дълг на госта. А и нашият народ е казал в една своя поговорка "Твой дом - твой закон". Баща ми често я употребява. Например, когато с всичките си 92 години настоява да ми държи палтото, когато се обличам в дома му, за да си тръгна...

Та днес ще вляза да превеждам при Н. В. краля на Саудитска Арабия с тази забраДка. С която точно на днешния ден се чувствам някак много особено свързана. 29 ноември. Международният ден за солидарност с палестинския народ, обяснява Мая Ценова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

6

El Commandante

29.11 2017 в 21:46

To всичко друго е наред около тая визита, та опрехме до пищимала на преводачката заеби...

9052

5

Fockz

29.11 2017 в 21:21

Бизнес в Голгария. Маго крадне релса на влак,умират хора,щети за стотици хиляди.Държавата го оправя(ама по европейски програми).А сметката я плаща тоя където работи за другите двама глупаци. не 80%.....

8931

4

AnderXale

29.11 2017 в 20:38

И защо никой не търси сметка на Саудитиска Арабия за спазването на човешките права и войната в Йемен? Там жените ги слагат на едно ниво с кравите, а в Йемен се разразява в момента най - голямата епидемия от холера в света поради саудитската блокада, но всички си затварят очите. Вместо това се готвим за война със Северна Корея, само защото изпитват ракети, без да са нападали или заплашвали, който и да било! А в същото време американците продадоха оръжия за 40 млрд. долара на саудитите за да си налагат мнението на целия свят...

8931

3

AnderXale

29.11 2017 в 20:24

Само да и кажа на преводачката, че преди 12 години нямаше социални мрежи, но съм сигурен, че ако имаше, възмущението щеше да е същото, а може би и по - голямо. Да не би Османската импрерия да е ни е показала уважение на нас като е дошла тук? Или на кого изобщо арабите показват уважение, че да си променят порядките? Да не би тия същите като идат в ООН или като дойдат в България да слагат костюм с обувки или народна носия? Аман от промиване на мозъци и дупедавщина!

8408

2

tomysbg

29.11 2017 в 16:04

"С която точно на днешния ден се чувствам някак много особено свързана. 29 ноември. Международният ден за солидарност с палестинския народ, обяснява Мая Ценова. " - тъпа , червена фитка

12021

1

bls

29.11 2017 в 15:52

"Твой дом - твой закон" Дейва ; "уважението към домакина е особен вид дълг на госта."

Дейва .. и бежанците да мислеха така щеше да е супер, а и гостите от риад и други подобни столици също щеше да е хубаво да мислят така и да са така възпитани .. пример "Древни римски статуи на голи тела бяха покрити заради посещението на иранския президент Хасан Рохани в Италия,"

Явно и Мелания Тръмп и Мишел Обама също не са така възпитани както нашата госпожа, щото те май не се покриха ..