Премиерът: Няма да има таван на цените, а на надценките

OFFNews 13 март 2023 в 22:47 2024 4

Гълъб Донев

Снимка БГНЕС

Гълъб Донев

Няма да има таван на цените, а на надценките, заяви пред БТА служебният премиер Гълъб Донев след края на церемонията на наградите „Икономика на светло“.

Видяхме други държави, които се опитаха да въведат таван на цените, че не успяха, а се породиха други практики, които доведоха до по-фатални последици, отколкото това, което предлагаме ние, каза Донев.

Премиерът изтъкна, че с тази мярка не се обявява война на хранителните вериги, а тя само ще осветли нелоялни търговски практики, които ощетяват българския потребител.

Служебният министър-председател обясни, че чрез тази мярка ще се следят цените по цялата верига – от производител, през съответните доставчици, търговците на едро, през складовете, които ползват големите търговски вериги, до щанда, за да се види къде са най-големите надценки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

4

Човека

14.03 2023 в 13:00

Както го разбирам от двете изречения - ще си направят търговците кухи фирми да си препродават собствената стока с надценки в нормата и резултата ще е същия.
Само корумпираната държавна администрация ще се облажи под масата.

810

3

Картелът е споразумение и/или съгласувана практика между две или повече предприятия – конкуренти на съответния пазар, насочени към ограничаване на конкуренцията чрез определяне на цени или ценови условия за покупка или продажба......................Картелът е едно от най-тежките нарушения на правилата на ефективна пазарна конкуренция. Негова основна цел е завишаване на цените посредством намаляване или премахване на конкуренцията, което непосредствено уврежда потребителите на стоки и услуги.


ТЕЗИ НЕАДЕКВАТНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОХВАТИ В ИКОНОМИКАТА СА ПОДСЪДНИ.ОЧАКВАМ ТЪЛПИ ОТ ГНЕВНИ ДРЕБНИ ТЪРГОВЦИ ДА НАПРАВЯТ ГЪЛЪБАРНИКА НА ДРЕБНИ ТРЕСКИ.

905

2

Lpp

14.03 2023 в 07:23

Тия са, бахти икономическите гении.
Няма такива тъпири.

2073

1

Johnny B Goode

13.03 2023 в 23:13

Зеленочорапен гений на икономическата мисъл.
Ако перифразираме малко, ако глупостта можеше да лети, той щеше да е гълъб.

 
X

Да помогнем на украинските деца!