Правителството праща Плана за възстановяване в Брюксел

OFFNews Последна промяна на 27 април 2021 в 10:27 2480 0

Снимка Фейсбук на Бойко Борисов

Националният План за възстановяване и устойчивост ще бъде приет утре на заседание на правителството и ще бъде изпратен на Европейската комисия. Това стана ясно от думите на премиера в оставка Бойко Борисов, който обяви новината на среща с представители на туристическия бранш. 

Ще приемем и плана и ще го пратим, като искат, то не е Библия, може след това да се поправи, да се преписва, да се слага, те са гъвкави документи, това е ежедневен преговор с Европейската комисия, с хората, които дават пари, обясни Борисов.

Днес планът трябва да бъде разгледан от бюджетната комисия в парламента, а лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова обяви, че "Има действия, които трябва да свърши това правителство - настояваме Борисов да внесе Плана за възстановяване и развитие, настояваме да се обсъди в парламента и ще го задължим да внесе плана до 30 април". 

"Плана за подпомагане не искат да коментират, нали само казват: "Не е хубаво". Добре, дайте да видим вашия и да го сравним. Ето, аз извадих кабинета, казах - това ще са министрите, това са, хората да знаят за кого гласуват. Дават ни един премиер, който само да ходи и да върне мандата. Няма министри, няма екипи, няма какво ще се прави във всичките тези сфери", коментира още Борисов. 

Кметът на Велико Търново Даниел Панов настоя от името на Националното сдружение на общините в България Планът за възстановяване да бъде изпратен до края на този месец в Брюксел. По неговите думи 95 процента от гражданите са доволни от Програмата за енергийна ефективност и санирането на сгради. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови