Правителството отделя 50 млн. лв. за пенсионерите за Великден

OFFNews 22 февруари 2015 в 13:24 20759 26

Великденски добавки за пенсионерите ще има. Премиерът Бойко Борисов обяви, че се е разпоредил финансовият министър Владислав Горанов да пусне постановление за бонуса.

„Въпреки кризата, въпреки тези дупки в бюджета, дадохме коледни надбавки. Сега приходите са по-добри в тези два месеца. Казал съм на финансовия министър да готви постановления за Великден пак”, заяви премиерът. По думите му на държавата ще са необходими 50 млн. лв.

Премиерът заяви, че от новия дълг от 16 милиарда лв. остатък няма да остане.

„Аз мога на пръстите на тази ръка да ви кажа, какво има да плаща държавата и ще видите, че дори и 16-те млрд. лв няма да стигнат с около 2 млрд. лв. – 300 млн.лв. имаме за влакове – не са платени от 2006 г. Кой ще ги плати”, попита Борисов.

„Думата 16 млрд. е не само манипулация, това е просто нечестно - 12 са стар дълг, а другите са за следващите три години да балансираме дефицита. Нима 4-ри години не ме ядохте затова, че държим 0,48 дефицит. Най-малко ние сме заслужили да се каже подобно нещо”, допълни премиерът.

"Колко пъти в предизборната кампания казах, че начинът, по който харчат и съсипват държавата, и с това, което направиха с КТБ след това ще се тегли дълг. Няма как да се правят реформи и да се занулят тези пасиви по друг начин. Абсолютно нечестно. И на днешния ден, ако ми поискат прошка за тези манипулации с радост ще им дам, защото действително е нечестно”, каза още той. 

„Освен това само в енергетиката са близо 4 млрд. лв. Кой вижда начин тези пари да могат да бъдат похарчени, след като имаме Закон за бюджета? Абсолютно нечестно. Ние до 1-ви юни, ако не направим реформа в енергетиката – а там пак ще кажа е много елементарно, не можеш да купуваш ток за 132 лв. и да го продаваш на 125 лв. и пасивът да не отива 100% обратно в държавната компания ,сиреч да се връща обратно при хората и там се натрупват и генерират милиарди", каза още Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews