Ще има великденски добавки за пенсионерите

OFFNews 08 февруари 2015 в 12:31 2876 8

Правителството ще намери пари за великденски добавки за пенсионерите, каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от Нова телевизия.

Министър-председателят не уточни от къде ще се вземат парите, какъв ще е размерът на добавките и колко ще струва това на бюджета.

По повод разработката "Червеи" за подслушването на протестирали срещу кабинета "Орешарски" Борисов заяви, че е разпоредил службите да му докладват писмено.

Според него темата за конфликта в Украйна става все по-сериозна и е тревожен сигнал, "когато френски президент говори за война". Той подчерта, че подкрепя позицията на Франция и Германия за мирно решаване на конфликта в Украйна.

„България има позиция, която е ясна и точна. Ние сме член на евроатлантическия пакт, но, в същото време, изпълняваме своите ангажименти и ще го правим, но искаме да се влага разум и въпросът да се реши по дипломатически път. Разбира се, не може да не ни притеснява това, което се случва по света. Когато френският президент говори за война и така влошена ситуация, сигналите са много притеснителни. Много съм разтревожен от това, което се случва”, допълни Борисов.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!