Quantcast

Плевнелиев връчи орден „Стара планина“ на руския посланик

OFFNews Последна промяна на 29 август 2016 в 20:04 7977 16

Снимка president.bg

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев връчи орден „Стара планина“ първа степен на посланика на Руската Федерация у нас Юрий Исаков.

Държавният глава заяви, че връченото висше държавно отличие е признание както за професионалните качества на Юрий Исаков, така и ясен знак за значимостта и важния характер, които българската държава отдава на двустранния диалог с Русия и за желанието за неговото развитие и задълбочаване.

„Отношенията между Република България и Руската Федерация винаги са били в центъра на общественото и политическо внимание и интерес. Те имат своя здрав фундамент, характерен за държавите с дългогодишни исторически традиции“, заяви в изказването си на церемонията Росен Плевнелиев.

Президентът добави, че двете държави са създали необходимата солидна основа, за да продължат да развиват равнопоставен и взаимноизгоден диалог във всички направления.

В изказването си на церемонията държавният глава благодари на Юрий Исаков за положените от него активни усилия за насърчаване на традиционно добрите приятелски връзки между двете страни и народи.

„През годините на своя мандат в България, посланик Юрий Исаков положи усилия да съхрани позитивния дневен ред и конструктивния дух на работа в областите от взаимен интерес. По този начин контактите в търговско-икономическата сфера, социалната политика, образованието, науката и културата бяха задълбочени и допринесоха за запазване на традиционно добрите и приятелски отношения между българския и руския народ“, подчерта още в изказването си президентът.

Посланик Юрий Исаков заяви, че в рамките на своя мандат винаги е работил за съхраняването и развитието на дружеските и братски отношения между двете държави и двата народа:

„Високо ценим и славната история, която ни свързва. Всеки път, когато отбелязваме Трети март, на връх Шипка се изкачват хиляди хора, за да честваме руските войни и българските опълченци. Това е повод да си припомним колко тесни са връзките между нашите два народа“, посочи Юрий Исаков.

Дипломатът подчерта, че това е истинска здрава основа, върху която България и Русия могат да изграждат конструктивни и взаимноизгодни отношения, на базата на равнопоставеност и взаимно уважение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11714

15

OTBPAT

30.08 2016 в 09:15

Всички посланници (с малки изключения :-Р) получават Стара планина...

73928

14

El Commandante

29.08 2016 в 23:50

Курвоазия, more like it...

7377

13

bloodymary

29.08 2016 в 23:49

Куртоазия

9340

12

Blagodatka Dushanova

29.08 2016 в 23:30

Добре де,няма да спорим.Само заради тези ченгета и слуги на ДС и ФСБ(кгб),които ти написах,стойността на този орден ,както правилно отбелязваш девалвира.За съжаление има още от "боклуците".Списъкът е доста дълъг.

73928

11

El Commandante

29.08 2016 в 23:25

Но тук мисля се отклонихте от най-важното, а то е че НЯМА в българската политическа история такъв помияр,нещастник и абсолютен идиот като т.нар. президент Плевнелиев.

Тоя е СРАМ за България.

73928

10

El Commandante

29.08 2016 в 23:20

Аз съм съгласен че стойността на този орден девалвира, просто ти подсказах че тезата че всички наградени са едикви си не е вярна...

9340

9

Blagodatka Dushanova

29.08 2016 в 23:02

"Команданте" -прав си затова отново погледнах списъците.Вярно е,че са били награждавани и достойни хора ,но това е в по-минало време.От агент виктор насам през агент гоце до плевнелиев са наградени повече от 600души.Сега ще ти напиша няколко "знакови"имена:ахмед доган,васил мръчков-бивш главен прокурорпо време на възродителния процес,иван славков,петър манджуков,тошо тошев-бора,тодор батков,ангел марин(връща ордена),симеон пешов-президент на "Главболгарстрой"...При Президента Плевнелиев-вселенският патриарх вартоломей I,патриарх неофит...стига толкова.Този орден вече си е изгубил блясъка си и стойността си,която би следвало да има!