Плевнелиев след атентата в Анкара: Да обединим усилия срещу тероризма

OFFNews 10 октомври 2015 в 18:32 4670 9

Президентът Росен Плевнелиев изрази съболезнования на семействата на загиналите при атентата в Анкара и поиска международната общност да се обедини срещу тероризма.

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда терористичния атентат в Анкара, довел до десетки невинни жертви и ранени. Според държавния глава е недопустимо мирна демонстрация да бъде превръщана в трагично събитие, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Президентът призовава международната общност да обедини усилия и да се изправи срещу тероризма във всичките му форми. Използването на насилие е недопустимо, подчерта Плевнелиев в телеграма до турския си колега Реджеп Ердоган.

Президентът Плевнелиев изразява съболезнования към семействата на загиналите в този кървав акт и пожелава бързо възстановяване на пострадалите при атентата. Държавният глава се надява организаторите и извършителите на този нечовешки акт да бъдат разкрити и наказани с цялата строгост на закона, допълниха от Президентството.

Съболезнования изпрати и външният министър Даниел Митов до турския си колега Феридун Синирлиоглу.

"Българският народ се противопоставя категорично и решително на тероризма като средство за постигането на каквито и да е цели! Страната ни остро осъжда всички прояви на жестокост и насилие срещу невинни граждани и призовава към солидарност, сътрудничество и обединение в борбата срещу тероризма. Убедени сме, че организаторите и извършителите на този престъпен акт ще бъдат разкрити и ще получат справедлива присъда", посочи Митов.

Два взрива взеха десетки жертви преди шествие в турската столица Анкара. 

Турските власти обявиха, че става въпрос за терористичен акт, като е възможно взривовете да са предизвикани от атентатори самоубийци.

До момента е доказана смъртта на 86 души, а над 180 души са ранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!