Quantcast

Плевнелиев лично си поискал 1 млн. от държавата

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2014 в 08:32 4350 21

Президентът Росен Плевнелиев сам поискал да увеличат бюджета му с 980 000 лв., пише „Преса“.

В писмо до заместник финансовия министър Кирил Ананиев от 2 септември държавният глава обяснява, че администрацията му спешно се нуждае от средствата. Три дни по-късно проектът на финансовото министерство вече е готов и ресорният министър Румен Порожанов предлага кабинетът да даде допълнителни пари на Плевнелиев.

С исканата сума бюджетът на президентството ще стане най-големият от началото на мандата на Плевнелиев. В Закона за бюджета за 2014 г. е записано, че са предвидени 5,569 млн. лв. Така сега сумата ще набъбне на 6,549 млн. лв. В мотивите на финансовото министерство за осигуряването на ресурси е записано, че 179 хил. лв. са необходими за разходи за персонал заради законодателни промени, а 801 хил. лв. са за финансиране на международната програма на президента и за посрещане на чужди делегации и гости.

На заседанието си в сряда кабинетът на Георги Близнашки ще одобри отпускането на общо 6 млн. лв. допълнителни разходи по бюджетите на президента, Съвета за електронни медии (СЕМ) и Българската национална телевизия (БНТ).

Президентът и вицепрезидентката Маргарита Попова останали без средства за пътуване, става ясно от поректа на постановлението. За да изпълнят международната си програма до края на годината, за двамата са необходими допълнително 801 хил. лв. Други 179 000 лв. са заделени в графата "разходи за персонал".

Бюджетът на президента беше орязан с 12%. През 2013 година парите за президентската администрация бяха 6.3 млн. лв. За 2014 г. те бяха орязани със 767 000 лв.

Исканото попълнение в бюджета сега възлиза общо на 980 хил. лв.

Допълнителни средства ще бъдат отпуснати и на СЕМ, който се нуждае от още 105 хил. лв. за издръжка и осъществяване на мониторинг на дейността на доставчиците на медийни услуги. Най-голямата част от отпуснатите пари отиват в БНТ - пет милиона лева са необходими на държавната телевизия за цифровизацията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2014 в 17:49

Ей, все повече се убеждавам, че това герберчетата имат само по една гънка, но не в мозъка. На'ще мошеници може да ни клатят, ама комунистическите не може. Откакто 2001 ви хрумна в тъпите чутури да гласувате за мадридския негодник, след това не се спряхте. Като не може за Царо, давай за Пъдаро! Важно е да не е за комунягите. А кои са комунягите? Онуй пожарникарче, дето през деветдесета било толкоз влюбено в Партията, че напуснало МВР, сакън да не му вземат партийния билет. И устискало с билета в ръка до 96 година. Или ВИФаджийчето, дето татко му возил един билюк дебелогъзи комунистически вътрешни министри. Или плевенската киликандзерка, дето заработвала за пенсия като щатен партиен секретар. На БКП-то де, не на ХДС във ФРГ. Ама откъде толкова акъл да съберете 2+2? Вашата аритметика е друга: "Осем милиарда минус шест милиарда, остават четири милиарда". Тежък аЛутизъм, братя и сестри, още много години ще ви клатят и едните, и другите!

09.09 2014 в 17:26

Администрацията му има голяма нужда - дайте му. СЕМ - също имат такава нужда - дайте. За канали, дерета, отоци и други такива смрадливи подробности, не давайте. Тяхната голяма нужда е благоуханна, къде ти голямата нужда на клатикрака, цицореста администрация е повече от необходима. Как иначе цървули биха имали сгода да обуят ботуши, да се снимат, ъ?

09.09 2014 в 13:47

Minko не мога да оставя страната на такива, като теб, трябва да я опазим от педалите

09.09 2014 в 13:44

bobi - ами събрайси багажа и друм да те няма.ходи си на матушка си велика русия.

09.09 2014 в 13:29

Педерастията е болест, объркани хромозоми... И сигурно трябва да сме поне малко толерантни към болните... Но, афиширането на педерастията трябва да се преследва от закона! Това е против природата на човека и малките деца не трябва да гледат извращения по улиците или телевизията! Искаме закон против публичното изразяване на обратните на обществени места, както е в православна Велика Русия!

09.09 2014 в 13:22

F.off R ти ще се молиш тогава да не съм наоколо, че колко, като мен ви се канят долни крадци !!! В един момент така ще изядете дървото !

09.09 2014 в 12:52

@пенсионер-"Народа няма ли да се събуди най после???"
Ще се събуди мурзилке,ще се събуди,ама на теб ще ти се иска да не си наоколо.

09.09 2014 в 11:48

Поискал бил, кой му дава право да иска, това са пари на народа !!! От кой ги взема тия пари и от къде на къде ще си решеват така да си раздават нашите пари??? Що за гнусна наглост? И тоя крадец бил държавен глава??? Народа няма ли да се събуди най после???

09.09 2014 в 11:44

Бреййй много защитници тука на герберасите не мога да си обесня що за народ? Виждат, колко го крадоха толкова години, какво служебно правителство се сформира от тях с което веднага започнаха облагите и пак драскат тука простотии? Явно доста им се плаща!!! Това е проблема на българина за пари е готов и земята и децата и държавата си да продаде !!! Добре, че все още има останали и хора ! http://glasove.com/politika/41573-mediite-ne-otraziha-mitinga-ne-na-kabineta-shistashki

09.09 2014 в 11:24

Ах,как хубаво усещат москалските лакеи,кой им бърка в задниците!Вият ли вият на умряло.