Пламен Димитров: Страната бързо се възстановява след ковид кризата, доходите растат

OFFNews Последна промяна на 03 юли 2021 в 21:18 4051 2

Снимка Архив

„Доходите продължават да растат. В първото тримесечие на тази година, средната работна заплата е пораснала с 11%. Това е сериозен растеж в условията на криза. Всички показатели сочат, че вървим към икономическо стабилизиране. Няма причина да очакваме сътресения”. Това каза по Нова телевизия лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Той коментира предизборните обещания за увеличаване на заплатите:

„Има съгласие сред основните партии, че доходите трябва да продължат да растат. Ориентират се към края на мандата да са между 2000 и 2400 лева средна работна заплата. Като го разхвърляме за 4 години, прави около 12-13% процента растеж. Друг е въпросът как ще го постигнем. Казват, че милиардите от Европа, които ще дойдат, би трябвало да осигурят растеж на БВП. Поне 5% реален растеж на БВП е възможно. Това ще предопредели подобни нива на доходите”, коментира Димитров.

По думите му вторият важен въпрос в предизборните програми е, че има 4 партии, които, най-вероятно, ще бъдат в следващия парламент, които заявяват необлагаем минимум. Третият важен въпрос е, че се отваря дебатът за пенсиите.

„Отваря се възможността през следващите 4 години да имаме изпреварващо увеличение на пенсиите”, каза Димитров и припомни, че предложението на синдикатите е средната пенсия да стане 865 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови