Петър Стоянов удари едно рамо на Бареков

OFFNews 27 януари 2014 в 20:35 15319 39

Момент от предаването, в което бившият президент заяви,че симпатизира на партията на Бареков.
Момент от предаването, в което бившият президент заяви,че симпатизира на партията на Бареков.

"Рамо" от бившия президент Петър Стоянов получи Николай Бареков и новата партия "България без цензура", съобщи сайтът barekov.com.

Държавният глава на България между 1997 и 2002 г. подкрепи тезите на младата партия за справяне с демографския проблем в страната. По време на участието си в предаването "Лице в лице" по БТВ Стоянов заяви, че единствено Николай Бареков се осмелява да говори за кризата в демографията и предлага реални решения за справяне със ситуацията.

Президентът призова българите да дадат шанс и да подкрепят младата партия да осъществи програмните си намерения, защото само по този начин ще бъде опровергана пропагандата, че посланията на "България без цензура" са популистки. Лидерите на традиционните партии няма какво да се сърдят на Бареков, те трябваше да направят това, което днес обещава да направи той. Някой ще каже – това са само думи, ами дайте му шанс да покаже дали са само думи, каза Стоянов.

Стоянов обаче не спести критики към реформаторите за обърканото им отношение към ГЕРБ. Според него те трябва да се определят по отношение на партията на Бойко Борисов, защото това обърква "горките десни избиратели".

Същевременно Петър Стоянов се разграничи от слуховете, че е причина за гостуването на ген. Уесли Кларк на Учредителния конгрес на партията в събота. Стоянов каза, че това е лично решение на ген. Кларк, което е продиктувано от собствените му убеждения.

Срещата между четиримата президенти имаше една единствена цел - да стимулира един нормален диалог в България, коментира Стоянов. Можем да имаме крайно различни позиции, но вратите за нормално общуване не бива да бъдат затваряни. Противниците в цял свят общуват. На второ място като извод от срещата казвам – може да сме политически врагове докрай, това не означава че сме лични противници до смърт. Ние все пак сме политици, а не мафиози, няма вендета, отсече Стоянов.

Бившият държавен глава уточни, че не е член на партията "България без цензура", но симпатизира на това, за което Бареков обещава да се бори.

Стоянов разкритикува остро тези български политици, които ругаят страната ни когато са в чужбина.

"В чисто човешки план съчувствам на всеки политик когато от политическа критиката се превърне в долнопробна, засягаща достойнството и семейството му. Твърде много не приемам от политическите табиети на Първанов, но му съчувствам когато го атакуват чрез сина и съпругата му", коментира Стоянов за политическия си опонент.

Според него промените в България не се правели заради идея, а заради личност. Така две големи личности като Георги Първанов и лидера Сергей Станишев били в повече на БСП. "АБВ прави първите си стъпки, редно е да ги оставим да покажат какво могат. Не се опарих, като лидер на СДС. Този опит като лидер ми беше полезен. Аз видях, че вече не можех да дам нищо на СДС и по-добре беше да дам крачка назад", призна Петър Стоянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!