Пеевски иска Цацаров да разпита и Слави Трифонов

OFFNews 30 януари 2016 в 16:17 19180 13

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че депутатът от ДПС Делян Пеевски ще бъде призован на разпит във връзка с твърдения на бившата съдийка Румяна Ченалова. Ще се отзова на призоваването ми за пореден път в прокуратурата, защото спазвам законите, коментира Пеевски пред ПИК. 

Пеевски обяснява, че не е гледал интервюто на Цацаров по Нова тв, защото не гледа телевизия. "Не ми е ясно какви са формалните основания да бъда викан точно аз по твърденията на Ченалова. Това ще бъде поредното ми призоваване. Вече бях викан многократно по сигнали и доноси на "Протестна мрежа", в които нямаше никакво основание", коментира депутатът. 

"От това, което чета по медиите, е наистина скандално, че лицето Слави Трифонов все още не е призовано на разпит в прокуратурата и не му е потърсено обяснение за заплахите към собственика на Вашата медия и редакционния екип(Недялко Недялков). Странно е, че прокуратурата не търси отговорност на Иво Прокопиев във връзка със сигналите, които са подавани срещу него от държавните институции. Искам да призова главният прокурор да мери с еднакъв аршин и да съди обективно. Призовавам го както аз ще се явя на разпит, така светкавично да извика на разпит и Слави Трифонов и Иво Прокопиев поради причината, че всички сме равни пред закона", допълва Пеевски. 

Според него след днешния ден е станало ясно, "че аз нямам никакво влияние върху прокуратурата и цялата съдебна система, както някои се опитваха да внушават". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!