Парламентът няма кворум за Изборния кодекс, Миков скастри депутатите

OFFNews 11 април 2014 в 09:09 2926 2

Пленарна зала

Снимка БГНЕС

С нов фалстарт започна петъчният работен ден на парламента, след като в пленарна зала за втори пореден ден не се събра кворум.

Сутринта "Атака" отново не се явиха в залата, а от групата на ГЕРБ заседанието уважиха само председателят Бойко Борисов и бившият транспортен министър Ивайло Московски.

В началото на заседанието председателят Миков забелязва рехавите редици и заяви: "Въпреки, че ситуацията в зала е очевидна, моля за регистрация".

Процедурата установи, че в залата присъстват 110 народни представители. Нов опит за регистрация се направи след 30 минути, но той не даде много по-различни резултати - в регистрацията участваха 112 души.

Двата неуспешни опита за начало на заседанието станаха повод председателят Михаил Миков да скастри депутатите. С назидателен тон той обяви, че ще разпространи пред медиите списъците с всички отсъстващи депутати.

"По всичко личи, че трябва да отменим тържественото заседание, насрочено за сряда. Очевидно в 42-рото Народно събрание няма народни рпедставители, които да искат то да заседава.  Ще си позволя да разпространя пред медиите списъците с отсъстващите от заседания. Тази сесия имаме седем провалени и седем извънредни заседания. Този подход към работата на парламента трябва да стане ясно достояние на българския народ", каза Михаил Миков.

По изключение днес след двете неуспешни процедури по регистрация Миков насрочи и трети опит, който ще се проведе след още 30 минути.

Първата точка в днешната програма на парламента трябва да са промените в Изборния кодекс.

Вчера Народното събрание също получи неочакван неработен ден, след като заради липсата на "Атака" и рехавите редици на левицата и ДПС кворум отново не се събра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!