Quantcast

Отцепници: Уставът на ББЦ беше подменен

OFFNews Последна промяна на 29 юли 2014 в 10:15 4770 7

„Ние се разграничаваме от „България без цензура" (ББЦ), снемайки доверие от ръководството на партията, тъй като нямаме възможност да прокарваме демократични идеи и принципи, на които ние заложихме".

Това каза в „Здравей, България" по Нова телевизия Валери Григоров, член на националния съвет на партията.

По думите му след изборите за европарламент са се видели различията в декларираните цели.

„Получи се така, че в един момент ръководството започна да подменя една част от структурите, за да може да управлява чрез тях. Демократичното начало беше зачеркнато", добави още Григоров.

Попитан дали може да потвърди думите на Ангел Славчев, че партията се финансира от Делян Пеевски, той отговори, че след като си най-близкият човек до Николай Бареков, не може да говориш неистини.

На въпрос знаят ли как се е финансирала партията, Григоров каза, че никога не е знаел. „На това ниво, на което сме ние, няма как да разберем кой финансира ББЦ", каза още той.

„Малко хора са имали досег до Николай Бареков. Мога да потвърдя думите на Ангел Славчев, че лидерът на партията се е чувал с Делян Пеевски", каза от своя страна Красимир Манов и добави, че финансирането на партията наистина е спряно.

По думите на отцепниците уставът на партията е подменен. „Подмениха се принципите", каза от своя страна Мариана Стоичкова.

„Бях „помолена" да си подам оставка и след отказа ми да го направя срещу мен бяха отправени заплахи", заяви Савина Дамова. Тя добави, че не иска да навлиза в подробности, защото се страхува.

Попитани дали има фиктивни дарители те казаха, че не могат да кажат дали е така, тъй като нямат досег до Николай Бареков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.07 2014 в 11:55

Г-жа Дамова дали е искала заплата, за да провежда безплатни юридически консултации, или е забравила?

29.07 2014 в 11:21

Внимание бюрек в канализацията!!!

29.07 2014 в 11:14

Защо до сега си траехте. Нали сме уж будни хора в демократична държава и трябва да се уповаваме на истина? Какво чакахте толкова време?

29.07 2014 в 11:05

Добре де голям страх сте имали от Бареков, много ви е страх, не искате да говорите и накрая сте в национална телевизия. Аз като съм принципен човек и съм решил да напусна партията заради "убежденията си" ще го направя мирно и тихо, но явно вие сте с друга мотивация!

29.07 2014 в 10:57

Някак организирани са тези отцепници

29.07 2014 в 10:47

A къде е гаранцията, че отцепниците не са били подплатени?

29.07 2014 в 10:34

Като всяко нещо съшито с бели конци и ББЦ се разпада - нещо естествено за подобни организации. Измислена партия, с измислени лидери, които постоянно говорят за покупко-продажби. Нормално. Така влизаха в партията, така си и отиват.