Земеделци и "Гергьовден" остават в коалицията на Бареков

OFFNews 27 юли 2014 в 18:35 3038 8

Румен Йончев

Земеделският народен съюз и „Гергьовден“ ще останат в коалиция с „България без цензура“ (ББЦ).

Това обяви в интервю за „Неделя 150“ по БНР председателят на ЗНС Румен Йончев. Той беше депутат от "Коалиция за България", но напусна групата и сега се води депутат на Николай Бареков.

Според него има основание да се смята, че оттеглянето на ВМРО е част от целенасочена кампания.

"И аз търся повода, но тъй като не го намирам ме кара да мисля, че поводът е нашата ясна и категорична позиция по отношение на ДПС и на това, което се случва в момента – формирането на коалицията между ГЕРБ и ДПС в този парламент.

Хората неслучайно я нарекоха бързо и сполучливо „Коалицията Бостан“ – Борисов – Местан, която е на път да съгласува бюджет през следващите седмици и да поеме управлението на страната чрез служебното правителство", уточни Йончев.

По думите му Ангел Славчев, който преди седмица шумно напусна ББЦ и обвини Бареков, че е марионетка на Делян Пеевски, е инструктиран да говори злепоставящи неща за ББЦ като близост на партията с Делян Пеевски.

"Струва ми се, че в цялата тази ситуация започват да гърмят или да се отдръпват бушоните на г-н Пеевски в нашата партия - тези, които явно са били поставени, за да бъдат извадени в момента, в който сме неудобни", коментира депутатът.

Йончев призова евродепутатът Ангел Джамбазки да остане в семейството на консерваторите в Европейския парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови