Софиянски: Не съм съветник на Бареков

OFFNews 28 юли 2014 в 19:20 10023 12

Стефан Софиянски

Не съм се издигнал чак до позиция съветник на Николай Бареков, обяви Стефан Софиянски, бивш служебен премиер и дългогодишен кмет на София, в интервю за bTV.

На 18 юли на среща в парламента с работодателски организации лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Бареков тържествено обяви, че Софиянски "от доста време" е негов съветник. Партията на Софиянски - Съюз на свободните демократи, пък станала коалиционен партньор на ББЦ.

"Ако обвиненията, които тези дни отправи Николай Бареков към Бойко Борисов и неговото минало, ако тези обвинения се окажат недоказани, това би навредило най-вече на „България без цензура" и коалицията от партии, които тя е събрала, но не би навредила чак толкова на моята партия", комeнтира днес Софиянски.

ССД влязла в коалиция с ББЦ, за да докажат, че са по-добри от другите.

"Именно заради това аз работя в момента над програма за икономическото развитие на държавата както и над нова конституция", уточни Софиянски.

Според него няма нужда от актуализация на държавния бюджет и служебното правителство може и ще може да работи нормално с настоящия бюджет.

"Ако има сериозна актуализация на бюджета, тя трябва да бъде извършена от следващия редовен кабинет, защото така ще се покаже посоката, в която той иска да върви през следващата и по-следващите години", смята Софиянски.

От спряганите имена за служебен премиер Софиянски смята, че най-добрата кандидатура е тази на икономист Светослав Гаврийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!