Орешарски: Ще подам оставка, когато е очевидно, че не мога да се справям с ангажиментите си

Нели Чолашка 07 май 2014 в 13:31 6298 33

Пламен Орешарски

Ще подам оставка, когато е очевидно, че не мога да се справям с моите ангажименти. На този етап мога. 

Това каза премиерът Пламен Орешарски на брифинг пред журналисти. 

Той отговори със смях на въпрос дали ще подаде оставка, ако БСП и ДПС имат по-лош резултат от ГЕРБ на изборите за Европейски парламент.

"Първо бих се радвал на изборен успех на двете политически сили, които подкрепят кабинета. Що се касае до резултатите след изборите, нека ги дискутираме вечерта след изборите", каза Орешарски. 

Той уточни обаче, че не е казал, че от резултатите на евровота не зависи оцеляването на неговото правителство.

"Аз не упражнявам натиск върху парламента. Има закони, които са валидни за всички, включително и за ЕРП-тата. Ако те не се съобразят с българските закони, вероятно ДКЕВР ще им отнеме лицензите. Моите инструкции винаги са били да се спазва законът".

Така Орешарски отговори на въпроса има ли политически натиск върху ДКЕВР да отнеме лицензите на ЕРП-тата преди изборите.

Той призна, че миналия месец се е срещал с представители на EVN.

„Имах среща с представители на ЕВН и на „Джейлан“ и темата беше строителството на „Горна Арда“ - единствената тема, която беше дискутирана. Мисля, че е важен голям проект“, уточни премиерът.

Пламен Орешарски коментира и слуховете за актуализация на Бюджет 2014, пуснати от ГЕРБ:

"Изглежда колегите от опозицията добре разбират от актуализации, те няколко пъти в мандата си правиха актуализации, за разлика от предишни години, когато никога не са правени актуализации. За първите три месеца няма достатъчно данни да твърдим, че ще има актуализация.

Имало достатъчно резерви и в приходната, и в разходната част.

Орешарски беше в парламента днес, за да се яви на блицконтрол пред депутатите, но той се провали заради липса на кворум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!