Сидеров: Орешарски ще си скъси мандата с тази позиция за Русия

Нели Чолашка 29 април 2014 в 14:55 12988 26

Волен Сидеров

Премиерът Пламен Орешарски ще си скъси мандата, ако не се обяви срещу санкции за Русия, предупреди лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

На въпрос защо е открил предизборната си кампания в Москва лидерът на Сидеров обясни, че посещението му в Русия съвпаднало с началото на предизборната кампания.

Той обвини българските държавници, че "по един лекомислен и инфантилен начин си крият главата в пясъка и твърдят, че няма да има повече санкции".

"Напротив става обратното, Обама натиска още повече и САЩ ще искат повече санкции. България не може да се прави, че го няма това положение. България трябва да наложи вето", твърди лидерът на националистите.

"Атака" ще поиска оставката на министъра на външните работи Кристиян Вигенин заради отмененото посещение на Сергей Наришкин, председател на руската Държавна Дума, обяви още Сидеров.

„Наришикин трябваше да е в България след Белградската среща на 7 – 8 май. Ще посъветвам председателя на Народното събрание Михаил Миков да го покани, и да видим какво ще направи Брюксел – дали ще бомбардира София, дали ще го арестуват на летището.

Супер нелепо е да се прекратява визита на руския председател на техния парламент, защото Барак Обама решил така. Това е просто нелепо и Вигенин е по-католик от папата. Това е изключително неуместно поведение на външния министър и повод да му поискаме оставката.

Това, което Вигенин прави, е да прекратява дипломатическите отношения с Русия, което е изключително вредно за България. Смятам, че това трябва да е последният му гаф, преди да си отиде”, коментира националистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!