Орешарски отрече за среща с Путин в Сочи

Нели Чолашка 05 февруари 2014 в 14:10 2285 2

Пламен Орешарски, премиер.

В програмата ми не присъства среща с Владимир Путин и разговори с него за АЕЦ "Белене", обяви в парламента премиерът Пламен Орешарски в отговор на въпрос подготвя ли се за такъв разоговор при посещението на Олимпиадата в Сочи.

За пореден път той отказа да коментира размразяването на проекта "Белене" с мотива, че престои арбитраж.

Той не е учуден, че "Атака" предлага да се строи АЕЦ "Белене", защото през годините те са били последователни в подкрепата си за развиване на атомната енергетика.

"Атака" оттегли предложението си да се включи тяхното предложение за "Белене" и оправдаха това с факта, че то не е минало още през енергийната комисия. Тя би трябвало да го обсъди днес.

Референдумът е демократична форма, с която не трябва да се прекалява. Така Орешарски коментира предложението на президента Росен Плевнелиев при всеки вот да има и референдум.

Според него при обществено допитване е много важно да се формулират правилно въпросите. В демократичния свят подобни допитвания се подготвят минимум 6 месеца.

Относно критичният доклад на ЕК за нивото на корупцията у нас премиерът обеща по-добра координация при борбата с корупцията и 1 орган, който да контролира този процес.

Отказа да каже дали това ще е съществуващ орган или нов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews