Омбудсман Манолова: През мен ще говори гневът на хората

Симона Костадинова 08 октомври 2015 в 12:40 2987 5

Снимка БГНЕС

Мая Манолова

"От мен се очаква да се държа сдържано и балансирано, за да може хората да ме приемат за справедлива. Но тъй като през мен ще говори гнева на българските граждани от безобразията на администрацията, не очаквайте от мен да бъда кротка, тиха и спокойна".

Това заяви пред журналисти бившият депутат от БСП Мая Манолова минути след като положи клетва като омбудсман пред Народното събрание.

"Очакванията на хората към мен и моята работа са наистина огромни, че буквално с летящ старт от първия ден ще започна да работя за решаването на техните проблеми. Така че не мисля да ги разочаровам и няма да губя и минута", обясни Манолова.

Тя обясни, че през последните два месеца към нея са се обърнали десетки граждани - обаждали ѝ се по телефона, изпращали ѝ имейли и писма. 

"Проблемите, които поставят, са очаквани. Те са свързани с децата, които имат проблеми с кохлеарните импланти, хората с увреждания от "Центъра за независим живот". Има и животновъди, които имат проблеми с администрацията в Национален парк „Централен Балкан“. Така и хора, които не могат да получат енергийните помощи на прага на предстоящата зима. Освен това проблеми с мобилните оператори, банките, с частните съдебни изпълнители, предполагам ще започнат и оплакванията от топлофикациите", разказа Манолва за част от проблемите, с които вече се е сблъскала.

Манолова обясни, че местните избори малко объркват плановете ѝ и се притеснява, че ако започне обиколка из страната, това може да се възприеме като агитация. Тя подчерта, че още не е решила дали на 20 октомври ще започне с приемна в София или в страната. 

"Това съвпадение е проблем, иначе със сигурност след като положих клетва щях да ви дам график на първите си приемни и със сигурност щях да започна с Враца, Монтана, Плевен и Велико Търново", обясни Манолова.

Тя допълни, че се надява да помогне за решаването на проблемите на хората. Подчерта, че много ще внимава за "тънката граница между това да критикувам безобразията на администрацията и хората да не ме подозират, че се държа като опозиция". По думите ѝ администрацията е една и съща при всички управления.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews