Обвинението за изнасяне на милиони с чували от КТБ падна

OFFNews 13 юли 2014 в 16:03 16064 21

Обвинението за изнасяне на милиони с чували от Корпоративна търговска банка (КТБ) падна.

Това стана ясно от думите на адвоката на заместник главната счетоводителка на банката Борислава Тренева – Кючукова. Адвокатът Христо Ботев направи коментара преди Софийски градски съд да разгледа мярката за неотклонение на обвинените за източване на КТБ. 

Изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев и касиерката на банката Маргарита Петрова са уличени в присвояване на пари в периода 2011 г. – 19 юни 2014 г. Главната счетоводителка Мария Димова и заместничката ѝ Борислава Тренева-Кючукова са обвинени, че са заличавали следите им. Ще отговарят пред съда за помагачество.

Обвинени са четирима души – Борислава Тренева, Мария Димова, главен счетоводител, изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев и касиерката на банката Маргарита Петрова.

Русев и Петрова са обвинени в присвояване, а Димова и Тренева – като помагачи, обясни адвокат Ботев. Според новата версия на прокуратурата от края на 2011 година до 19 юни 2014 година Русев и Петрова постепенно са източвали средства от КТБ, а касиерките са им помагали да заличават следите. По думите на Ботев за тази версия липсват доказателства и тя се основава единствено на показанията на бившия съдружник на Цветан Василев - Бисер Лазов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews