Quantcast

Четирима с обвинения за кризата в КТБ

OFFNews Последна промяна на 13 юли 2014 в 12:22 7669 7

Срещу четирима души от ръководството на КТБ са повдигнати обвинения от прокуратурата за кризата в банката, съобщи БНТ.

Те са изпълнителният директор и председател на Управителния съвет Орлин Русев, главната касиерка, главният счетоводител и неговият заместник.

Прокуратурата е поискала постоянен арест за тях.

Очаква се мярката за неотклонение да се гледа след 14 ч. днес от дежурния съдия в СГС Пенка Велинова.

От четиримата ще се търси отговорност за неправомерното изтеглянето от КТБ на валута, равностойна на близо 206 милиона лева. Според данните на БНБ сумата е изтеглена ден преди затварянето на КТБ от БНБ и поставянето й под специален надзор. Сумата била предадена на основния акционер в банката Цветан Василев.

Според източници на БНТ разрешение за изтеглянето на крупната сума е дал главният счетоводител на банката. То е било одобрено от изпълнителния директор и обработено от зам.- главния счетоводител. Въпреки забраната пари да се теглят от неупълномощени лица, на базата на подготвените документи, милионите били изтеглени кеш от главната касиерка на банката, за която се твърди, че в последствие ги е предала на мажоритарния собственик на трезора Цветан Василев.

Прокуратурата е поискала от страна-членка на Европейския съюз съдействие за призоваването на Цветан Василев на разпит.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.07 2014 в 15:48

Хе, хе, хе, светът ни се смее с бугарската Централната банка, с нейния шеф, с бугарската Главна прокуратура, и въобще – поредното инфо, да им се вярва или не, “Парите от КТБ не са изнасяни с чували, присвояването започнало през 2011-а - 13 юли 2014. Оказва се, че не са изнасяни чували с пари от банката на 19 юли, а средствата са присвоявани в периода 2011-а - 19 юни т.г.”

13.07 2014 в 14:23

Според източници на БНТ ..... милионите били изтеглени кеш от главната касиерка на банката, за която се твърди, че в последствие ги е предала на мажоритарния собственик на трезора
Цветан Василев.
Според източници на БНТ - кви източници от пазара ли, тъпаци

13.07 2014 в 13:18

И 4000 ДА ОБВИНИТЕ - НЕДОНОСЧЕТО ИСКРОВ ДА СЕ МАХА !

13.07 2014 в 13:02

добре платени бушончета

13.07 2014 в 12:59

Ко речи?

13.07 2014 в 12:44

Пак изгърмяха "бушоните", а истинските виновници и престъпници ще останат ненаказани. Типично комунистическо-мафиозки похват!

13.07 2014 в 12:39

Че разбира се, първо арести, после обвинения, ама само КТБ, а другите, за тях КВО?
От една година БГпроблемът е кой да e “БГ-СПАСИТЕЛ”, Навалица-мераци – то Боко, рИформатори, Протестни мрежи, то Барек, то ДПС, БСП-2, то АБВ, то тЪпинг пойнт, навалица-мноооого мераклии, чак лигите им текат “БГ-СПАСИТЕЛИ” да стават!
Сриването на КТБ чрез банкова паника, изтегляне от 27май до 16-18юни на 860 млн от КТБ и пренасочването им в друга банка, отказ БНБ на законно искане-КТБ за кредит при ЯВЕН ликвиден риск (банкова паника), после нова банкова паника вече към ПИБ, Местан 28май се записа– искаме избори, 11юни14 Консултсъвет -насрочват избори и блокаж на правителството (оставка до дни), ВСИЧКО е част от схема-ЗАГОВОР за сриване на държавата и ОБЯВЯВАНЕ БАНКОВА ВАКАНЦИЯ, т.е. всички банки затварят, хората истерясват, пълен колапс на държавата, и т.н., и ИДВАТ «СПАСИТЕЛИТЕ»! Дори «викаха истерично» МВФ?!! (кой ли бе този истеричен спасител а!?!??). Кои са СпасителиТЕ?!?!? е въпрос с повишена или с неповишена трудност, зависи от знанието в таз посока
ИНАЧЕ КАЗАНО - след като не успяха с тъпани и вувузели, "разходки по жълти павета», окупация Парламент, вериги два пъти на Соф. университет, Цона, Иветка и всякаква паплач, НАКРАЯ НАЕХА консултанти - дадоха им тЪпингПойнт-акъл в една единствена точка - ФИНАНСОВ СРИВ... къде и как: ... умуваха, пак изчисляваха... и ЕВРИКА! – измислиха: банкова паника, първо КТБ, а после ПИБ.....
и ЗАДЕЙСТВАХА СХЕМАТА, първо: февруари14 Протестна мрежа-доносКТБ, следва цепене Главпрокурор от ТV до ТV как лови бандюги в БНБ, повдигане на обвинения към подуправителя-Банков надзор и блокаж на надзора-БНБ. (ТУК все още НЕ Е ЯСНА РОЛЯТА НА ИСКРОВ - дали той не е съдействал срещу подуправителя Банков надзор, много, ама много е вероятно..., на кого е давал информация, дали е подсказвал схеми на Главпрокурор и МВРПикчърс, и схеми на ПОЛИТИЦИ! (и на кои политици!?!?).
НАЙ-ВАЖНОТО – защо БНБ отказва кредит по закон на КТБ при ЯВЕН ликвиден риск (банкова паника), - няма отговори). Следва МВР Пикчърс - три-четири патрулки с 10-на полицая с по 2 пищака пред и в сградата на КТБ, и после хитра СТЪКМИСТИКА – «ама ние, МВР и жандармерия, бяхме за друго», ухааа, за друго! И Йовчев по ТV: «Няма риск за нацсигурност!», каква нацсигурност, какви ПЕТ лева!!!
АЙДЕ БЕ - НАРОДЪТ ГЛУПАК
Народът не е ГЛУПАК, но ХИТРЯГИТЕ ГО бяха ИЗЧИСЛИЛИ, как ще ТРЪГНЕ по ОПАШКИ пред КТБ, а готвещите се за БГ-СПАСИТЕЛИ – истерясваха за власт!
ГИГАНТСКА ПРЕСТЪПНА СХЕМА, в която КТБ е само мижав, но точно изчислен елемент - целта е сриване на държавата в битка за власт, лигите им течаха за власт...
А народа – кучетата го яли ...