Новата партия БДЦ с амбицията за 40 кмета наесен

OFFNews 23 март 2015 в 12:35 7562 5

Бившите депутати на Николай Бареков на консултации при президента.

Най-новата партия "Български демократичен център" ще се яви на местните избори и ще се бори за около 40 кметски места.

Това обяви на брифинг съпредседателят на но новата формация Стефан Кенов.

Другият съпредседател - Красимира Ковачка, уточни, че се запазва коалицията от парламентарните избори и БДЦ ще се яви на вестния вот задно с "Гергьовден", ССД, БДС и ЗНС на Румен Йончев.

Коалиционният съвет щял да реши дали ще имат свой кандидат в София или ще подкрепят кандидата на друга партия.

Партия БДЦ се роди в неделя, когато на своя трети конгрес ЛИДЕР се преименува на "Български демократичен център". Към нея се присъединиха и отцепниците от "България без цензура" на Николай Бареков.

Преди това така се наричаше парламентарната група, която влезе в Народното събрание с коалицията около ББЦ. Депутатите на Бареков веднага се разграничиха от него и кръстиха групата си БДЦ.

Последва масово отцепване на народни представители от партия ББЦ и накрая Бареков остана само с един депутат - съгражданинът му от Пловдив Мартин Иванов-Данона.

На въпроса в какви отношения са с Николай Бареков, Росен Петров, който вече е член на БДЦ, обяви, че е в "нормални" отношения с лидера на ББЦ. "Аз го уважавам, ценя това, което ми е дал и се надявам и той да цени това, което аз съм му дал", коментира Петров.

Той обяви, че новата партия си е избрала за патрон Стефан Стамболов, който е спорна личност, но винаги е защитавал интересите на България.

Петров обяви още, че в парламента БДЦ ще си сътрудничи с всички партии без "Атака", с която изповядвали различни ценности.

Той се изказа и за местните избори в най-новата община Сърница. По думите му това е била безсмислена битка между ГЕРБ и ДПС, а победата на ДПС не е показва никакви тенденции за предстоящите местни избори в цялата страна, защото Сърница е специфичен регион със смесено население.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!