Бареков: Борисов и Ковачки управляват депутатите от БДЦ

ОFFNews 06 януари 2015 в 10:28 5144 8

"Искам и да пожелая много здраве на господин Бойко Борисов и на господин Христо Ковачки, и успех в мениджмънта на общата им парламентарна група, наречена БДЦ".

Това каза евродепутатът и лидер на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков по повод парламентарната група Български демократичен център (БДЦ), в която влиза и неговата партия.

Според Бареков вотът на последните избори е бил подменен, защото "никой от гласоподавателите на ББЦ, Патриотите, АБВ и Реформаторите не гласува да се влиза в тази позорна колаборация".

"Смятам, че този парламент е делегитимиран и вече няма основание да съществува. Но тъй като днес е Богоявление, аз искам още веднъж да пожелая на хората - вяра в новото и доброто в политиката, което предстои да се случи. За мен 2014 г. ще е краят на стария политически елит. Това е очевидно вече за всички", добави лидерът на ББЦ.

Бившият журналист смята още, че връзката между всички политици и олигархията в България е видна за целия Европейския съюз.

"Ще пожелая на българския народ да има здрава гърбина, за да изтърпи издевателствата на политическата клика в България. Това, което аз мога да кажа като европейски политик е, че така нареченият политически елит е всъщност политическа клика, която е тотално провалена в очите на Европа и ЕС ", добави още Бареков.

Той смята още, че страната ни навлиза в изключително труден политически период, а освен това САЩ и Русия са показали "червен картон на българския политически елит".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови