Нено Димов: Няма инвестиционно намерение за втори лифт, получих информация за една черта

OFFNews 02 януари 2018 в 20:31 7845 3

Снимка bTV

"В МОСВ не е постъпвало инвестиционно намерение за изграждане на втори кабинков лифт над Банско. Получих информация за една черта, която е начертана. Това не може да бъде инвестиционно намерение".

Това заяви в ефира на bTV министърът на околната среда и водите Нено Димов по повод разпространения вчера от концесионера „Юлен” чрез вестник "Труд" идеен проект за трасе до Шилигарника.

Нено Димов допълни още, че не може да се прогнозира кога може да се започне изграждането на втори лифт. Според него до една година няма да започне строежът, тъй като инвестиционният проект трябва да премине през редица административни процедури, екологична оценка, както и през съда.

Министърът коментира думите на Волен Сидеров, който каза по-рано днес, че целта на властта не трябва да са "плажове и лифтове", а подобрявнаето на жизнения стандарт на хората. Нено Димов посочи развитието на зимния туризъм като елемент от подобряването на живота на гражданите. 

"Не търся консенсус за природен парк "Пирин", защото не може всички да са доволни. Търся баланс между икономическото развитие на страната и опазване на природата", заяви още министърът. 

По повод протестите срещу решението на правителството за парк "Пирин" Нено Димов добави, че те са обект от демокрацията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

3

мгергов

03.01 2018 в 13:49

Малко "не е важно да съм добре, важно е Вуте да е зле"...Що да няма писти и кабина като това въобще не застрашава парка? И говорим за толкова малък процент от парка....кви бяха тия лъжи с 40+%?

6947

1

theprofet

03.01 2018 в 10:45

Една черта за няколко стотин милиона, която балъците си мислят, че е в техен интерес.
Ще се порадват година две на втората кабина, докато не се запълни и нейния капацитет. Дотогава Банско ще се е увеличило двойно, Цеко ще е местния феодал, а местните - неговия облужващ персонал.
После цените двойни, по пистите гъз до гъз, а местния среден и дребен частен бизнес, и конкуренцията ще са отдавна забравени понятия.
Честито на печелившите!!!