Ненчев вдига и МВР срещу хибридната война

OFFNews 18 септември 2015 в 11:50 6204 9

Ненчев вдига МВР срещу хибридната война

Министърът на отбраната Николай Ненчев има намерение да включи и МВР в противодействие на хибридната война. Това стана ясно от негов отговор по време на петъчния парламентарен контрол. Намерението си Ненчев обяви, след въпрос на депутата от "Атака" Илиан Тодоров, който показа снимки на американски военен джип, превозващ в София сандъци с неясно съдържание. 

Военният министър каза, че е направил проверка на случая и се оказало, че джипът е с фалшиви номера. Той нарече това провокация. "Това са действия, които всяват смут и са опасни за нацоиналната сигурност", каза министърът. Ненчев заяви, че смята да разгоравя с Румяна Бъчварова за това да се предприемат действия за прекратяване на "подобни инсинуации".

В реплика атакистът заяви, че ще предостави и видеоматеирал с автомобила. "Какво превозва този джип? Да не е оръжие за Ислямска държава? Утре, ако с такъв автомобил бъде извършен атентат, пак ли ще се смеете?", обърна се към депутати от Реформаторския блок Тодоров. 

"Няма нужда от истерия и няма нужда от емоция", отговори Ненчев. По думите му това е въпрос, касаещ националната сигурност. "От проверката се оказа, че този номер не е истински. Но ще направя проверка чий е бил този автомобил и дали това не е било провокация и дали това не е целяло всяването на смут", категоричен е Ненчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика